Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '22

 
Kategori
Anılar
 

SİVAS KATLİAMI UNUTULMADI

SİVAS KATLİAMI UNUTULMADI                                                                    
 
Sivas’ta Madımak Katliamı 29. Yılında da unutulmadı. Sönmeyen bir yangındı. Bu katliam 2 Temmuz 1993 ‘te Sivas’ta Cuma namazından sonra meydana gelmişti. Sivas katliamının üzerinden 29 yıl geçti. Lakin bu acılar unutulmadı. Bir Cuma gününde böyle bir vahşetin meydana gelmesi dinimizde bunun yeri var mıdır?  Atalarımız  “ ah yerde kalmaz “diyorlar. Sabredelim görelim.
 
Başta Sivas olmak üzere yurdun birçok yerinde Madımak olayı unutulmadı. O gün hunharca ölenleler, yaşamını kaybedenler anılarıyla ve rahmetle anıldı. Aralarında şairler, yazarlar, bilim adamları ve akademisyenler vardı. Bu vahşette emir verenlerin vicdanları sızlanmadı mı? Nasıl yaşıyorlar Allah aşkına? Bu katliamın İslam’da yeri var mıdır? Katliamı şiddetle kınıyorum, emir verenleri, bu vahşette destek verenleri lanetliyorum. Türkiye’nin birliğini, beraberliğini bozmak isteyenleri bir kez daha lanetliyorum. Türkiye’nin içte ve dışta düşmanları çoktur. Her şeyden önce birliğe ve beraberliğe ihtiyacımız vardır. Buna önem vermeliyiz. Yüreğimizi sızlatan Sivas katliamında hayatını kaybedenleri yazıyorum:
 
Muhlis Akarsu,
Muhibe Akarsu,
Gülender Akça,
Metin Altıok,
Mehmet Atay,
Sehergül Ateş,
Behçet Sefa Aysan ,
Asım Bezirci ,
Belkıs Çakır,
Serpil Canik,
Muammer Çiçek,
Nesimi Çimen ,
Carina Cuanna Thuijs, 
Serkan Doğan,
Hasret Gültekin,
Murat Gündüz,
Gülsüm Karababa
Uğur Kaynar ,
Asaf Koçak ,
Koray Kaya,
Menekşe Kaya,
Sait Metin,
Yeşim Özkan,
Ahmet Özyurt,
Nurcan Şahin,
Asuman Sivri,
Yasemin Sivri
Edibe Sulari ,
xİnci Türk,
Otel çalışanları
Ahmet Öztürk,
Kenan Yılmaz ,
Saldırganlardan:  
Ahmet Alan
Hakan Türkgil…
 
Dönemin Başbakanı Sayın Tansu Çiller’di. Bir sözünde “ Çok şükür vatandaşlarımız bundan zar görmediler” şeklinde basit bir cümle ile bu katliamı geçirtirdiler… Bu katliamda çok pasif kalmıştı. Allah aşkına bu memleketin polisi, jandarması itfaiyesi yok muydu? O dönemin Sivas Valisi ner(e)de idi? Aradan 29 yıl geçti.Sorumlulardın çoğu halen dışarda geziyorlar. Onlar akşamları rahat yatıyorlar mı?  
 
Sivas Katliamında canlarını kaybedenleri bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyor,   cümlesine Allah’tan rahmet diliyorum. Ve de emeği geçenleri lanetliyorum.  Böyle bir vahşetin bir daha gelmemesini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.
 
Not: Türk Sinemasının ünlü isimlerinden Cüneyt Arkın 84 yaşında iken aramızdan ayrıldı. Bu Türk sineması coğrafyasında büyük bir kayıptır. Unutulmayan aktör Cüneyt Arkın İstanbul’da Teşvikiye Camiinde dualarla uğurlandı. (30 Haziran 2022). Başta ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine başsağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun. A.GÜLER
 
     Abdülkadir GÜLER
 
 3 Temmuz 2022-  SÖKE
 
Toplam blog
: 2227
: 832
Kayıt tarihi
: 27.06.09
 
 

1946 Mardin ili, Kızıltepe ilçesi'nin Esenli köyünde doğmuştur. İlk ve ortaokulu Kızıltepe'de bit..