Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '08

 
Kategori
Futbol
 

Sivas 2- 0 önde!

Sivas 2- 0 önde!
 

Sivasspor


Bu hafta sonu Sivas’ta oynanacak Fenerbahçe maçı sıradan bir lig maçı olmaktan öte anlamlar taşıyor. Fenerbahçeli olmayan herkes Sivas spor’a destek verecek, onun kazanmasını isteyecek. Bu yüzden Sivaslı futbolcuların üzerinde yoğun bir baskı olacak.

Bence, bu maçta Fenerbahçe’nin tek artısı Sivaslı futbolcuların üzerinde böylesine büyük bir psikolojik baskının olmasıdır. Sivas’ta forma giyen oyuncuların çoğunun amatör bir ruhla oynadıklarını ve başarılarının sırrının da bu olduğunu bizzat teknik direktör Bülent Uygun söylüyor. Bu unsur sıradan maçlarda bir avantaj olabilse de, böylesine stresi yoğun maçlarda çoğu zaman dezavantaja dönüşür.

Öte yandan, maç öncesi Sivas spor’un artıları çok daha fazla. Öncelikle, maçın Sivas’ta ve -10 derecelerde olması beklenen bir havada oynanacak olması Sivas spor için ciddi bir avantajdır. Fenerbahçe, çoğunluğu sıcak iklimde oynamayı seven Güney Amerikalı futbolculardan kurulu bir takım. Bu futbolcuların teknik becerileri çok yüksek ancak bu becerilerini bu hafta sonu sahaya yansıtabileceklerini pek sanmıyorum. Maçın oynanacağı statta zemin, buzlanmadan dolayı, çok kötü olacak. Sivas sporlu futbolcuların maça çok hırslı başlayacağını ve çok sert bir futbol anlayışında olacaklarını tahmin ediyorum. Sakatlanmaktan korkan Fenerbahçeli yıldız futbolcular Sivas spor baskısından yılacak ve maça asılmayacaklardır. Ne de olsa onların akılları daha çok Şampiyonlar Ligi maçlarında. Fener için ligde kaybedilecek birkaç puanın telafisi her zaman mümkün.

Başta The Guardian, Avrupa basını ve Türk medyası bence Sivas spor’un başarısını biraz abartıyorlar. Günümüzde futbol bir endüstridir. Yeterli ekonomik gücü olmayan kulüpler kısa süreli çıkışlar yapabilseler de, uzun vadede maalesef başarısız oluyorlar. Bülent Uygun bile bunun farkındayken, insanların Sivas spor’a büyük anlamlar yükleyip şampiyonluk beklemesi bu kulübe ancak zarar verir. Sivas spor Fener’i büyük bir ihtimalle yenecektir, ancak bu düşünüldüğü kadar önemli etkiler yaratmayacaktır.

 
Toplam blog
: 85
: 540
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

İlk, orta ve lise öğrenimimi Karabük TED Kolejinde tamamladıktan sonra İngiliz Dil Bilimi okumak ..