Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

Sivas 5 dakkada işi bitirdi

Sivas 5 dakkada işi bitirdi
 

http://www.sivasspor.org.tr/


Sivasspor son haftaların formsuz takımı konyaspor önünde hayli zorlandı. Maçın sonları yaklaşırken toparlanan yiğidolar 5 dakikada işi bitirdiler ve şampiyonluk yarışında iddialarını son yedi haftaya taşımayı başardılar. Son yedi haftaya umutla girmeyi başardı Sivasspor.

Şampiyonluk sesleri yükseldi

Sivas 4 Eylül stadını dolduran yiğidolardan artık şampiyonluk sesleri yükselmeye başladı. Önceleri tedirgin olan yöneticiler de artık şampiyonluktan bahsetmekten çekinmiyor.

Türksel Süper Ligde zirve mücadelesi veren Sivasspor sahasında Konyaspor’u net bir skorla geçti. Şampiyonluk yolunda Beşiktaş’ın 3 puan bıraktığı bir haftada yeniden yarışa dahil olmayı başaran yiğidoların golleri maçın ikinci yarısında geldi. Cvetkov’la Konya spor karşısında rahatlayan Sivasspor’un ikinci golü 3 dakika sonra Uğur Yıldırım’dan geldi. Maçın skorunu ise Sivasspor’un yıldız golcüsü Mehmet Yılmaz 80’de kaydetti.

Sivasspor’un içerde Beşikteş ve Galatasaray ile oynayacak olması, rakipleri Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın da kendi aralarında maçlarının olması Sivasspor camiasını umutlandırdı. Artık şampiyonluk sesleri duyulur oldu camiada.

İçerde bileği bükülmüyor

İç sahada oynadığı 14 karşılaşmanın 12’sinden galibiyetle ayrılmayı başaran Sivasspor ligde maç fazlasıyla ikinci sıraya yükseldi. Sivasspor sahasında oynadığı 10 karşılaşmada kalesinde gol görmezken kendi sahasında en çok puan alan takım unvanını sürdürdüler. Sabırlı, dirençli bir oyun sergileyen Bülent Uygun’un öğrencileri bir büyük virajı daha yüzlerinin akıyla döndüler. Ünal Karaman’ın takımın başına gelmesi ile kendi sahasında aldığı puanlarla ayakta durmaya çalışan Konyaspor ise son haftalarda aldığı istikrarsız sonuçlarla düşme hattına sürüklenmeye devam ediyor. Ankaraspor’un Gençlerbirliği deplasmanında kazanmasıyla birlikte iyice düşme hattına yaklaşan Konyaspor’da işler yolunda gitmiyor.

Sivas’ın kalan maçları;

Kasımpaşa - Sivasspor

Sivasspor - Beşiktaş

Kayserispor - Sivasspor

Sivasspor - Ankaraspor

Denizlispor - Sivasspor

Sivasspor - Galatasaray

Gençlerbirliği - Sivasspor


Sivassporûn içerde oynayacağı Beşiktaş ve Galatasaray maçlarını kazanması durumunda şampiyon olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Murat Aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..