Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Sivas hala yanıyor...

Sivas hala yanıyor...
 

Katillere türkü yakanların ülkesinde Madımak katliamının üzerinden on yedi yıl geçti.

Aklını doğmalara tutsak edenlerin at koşturduğu Türkiye’de, Kubilay’ın katledilmesinden bu yana katliamların çetelesini tutmak karanlık sayfaların çoğalmasının altını çizmekten başkaca bir anlam ifade etmiyor.

Gizli bir elin, iktidarın koruması altındaki katillerin herhalde tek cezasını bulduğu süreç Menemen’de yaşandı. Katil sürüsü yobazlar yakalanıp yargılandı. Cumhuriyet’in kurucuları, Cumhuriyet’i kuran felsefe iktidardı…

Bu topraklar katillerin, destekleyenlerin vekil olarak dokunulmazlık zırhına büründüğü onca olaya tanıktır.

Maraş, Çorum, Taksim.. katliamları…

Failler firarda.

Sivas katliamının üzerinden on yedi koca yıl geçti. Zanlılar Almanya, Fransa, Suudi Arabistan’da. Uluslararası anlaşmaların yarattığı boşluktan yararlanarak el üstünde tutuluyorlar. Türkiye tarafından ‘Toplantı ve gösteri yasasına muhalefet’ten aranıyorlar…

Arap ülkeleri hariç, batılı medeni ülkelerde(!) toplantı ve gösteri suç olmadığı için zanlılar kahraman muamelesi görmeye devam ediliyorlar.

Göz göre, göre yaşanan Sivas Katliamı’nda seyirci olan iktidar(lar) on yedi yıl sonra bakan düzeyinde anmalara katılıyor.

İyi şeylerde oluyor(!).

Madımak Oteli kamulaştırılıyor.

Kütüphane yapılacakmış iktidar-ı şahaneleri tarafından…Sivas’ta yakılan 37 can’ın anısına da bir bölüm oluşturulacakmış..

Dile kolay… On yedi karanlık yılın ardından alınan yol ortada…

Ve Almanya’dan bir anımsatma; Madımak katliamından yaklaşık 40 gün önce, Alman neo-nazileri Almanya’nın Solingen kentinde yaşayan bir Türk ailesinin evini gece yarısı kundakladı ve ailenin beş bireyi yakılarak katledildi. Bu katliam, başta ülkemizde ve tüm dünyada infial yarattı ve kınandı. Alma hükümeti, failleri kısa sürede yakalayıp, yargı karşısına çıkardı. Yargılanan katiller, ömür boyu hapse mahkûm edildi. Yine Alman hükümeti, yanan evi istimlak edip, “utanç müzesi” ne dönüştürdü. Bahçesine de katledilen aile bireylerinin anısına beş adet ceviz ağacı dikti. Her yıl yapılan anmalara Alman devleti en üst seviyeden katılır. Alman devletinin katliam sonrası yaklaşımı, adalet beklentisi içersindeki başta aile ve tüm insanlığın vicdanını rahatlatmıştır. Katiller ise hiçbir af beklentisi olmadan cezalarını çekiyorlar.*

Ve ülkeTürkiye; Sivas’ın orta yerinde yakılıp, katledilenler Türk aydınları. Katiller firarda, yok. Azmettirenler vekil olup ödüllendirildiler.

Sivas hala yanıyor.

Necati TÜFEKCİ 03Temmuz 2010 İstanbul

*Birgün

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..