Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

08 Aralık '07

 
Kategori
Okullar
 

Sivas Lisesi

Sivas Lisesi
 

"1887 yılında eğitim vermeye başlayan Sivas Lisesi, 120. kuruluş yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayacak.Sivas Lisesi Müdürü İbrahim Yörük, yaptığı açıklamada, liselerinin ülkede eğitim vermeye başlayan ilk 10 lise arasında yer alma özelliği taşıdığını söyledi.Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleri doğrultusunda 1924 yılında lisenin adının Sivas Lisesi olarak değiştirildiğini belirten Yörük, Atatürk'ün 1937 yılında kenti ziyareti sırasında liselerinde geometri dersine girdiğini ifade etti.

Çanakkale Savaşı sırasında son sınıfta okuyan tüm öğrencilerinin bu savaşa katılması nedeniyle okulun 1915 yılında hiç mezun vermediğini de anımsatan Yörük, tarihi geçmişi olan okullarının sürekli kendilerini yenileyerek bugünlere geldiğini söyledi.

Yörük, siyaset ve sanat dünyasının birçok ünlü isminin de okullarının mezunları arasında bulunduğunu, bunlar arasında Muzaffer Sarısözen, Cahit Külebi, Ahmet Kutsi Tecer gibi isimlerin yer aldığını ifade etti.Yıl dönümü kutlamaları kapsamında bugünkü öğrencileriyle, eski mezunlarını bir araya getireceklerini ifade eden Yörük, 8 Haziranda lisenin 120. yaşını farklı şekilde kutlayacaklarını söyledi. Kent dışında olan lise mezunlarını da bu kutlamalara davet eden Yörük, '8 Hazirandaki kutlamalarımız kortej yürüyüşüyle başlayacak. Daha sonra Atatürk Anıtına çelenk sunacağız. Türk Halk Müziği konseri de düzenlenecek kutlamalar kapsamında Paşabahçe piknik alanında mezunlar buluşması yapacağız. 120. kuruluş yıl dönümünde dağıtılmak üzere rozetler yaptırdık. Ayrıca PTT'ye özel pul bastırdık' dedi."

***

Ben Sivas Lisesi'nden 1971 yilinda mezun oldum. 36 yil once mi?

Bizim okudugumuz Sivas Lisesi binasi simdilerde muze. "Ataturk Kongre ve Etnografya Muzesi"

Galiba son sinif ogrencisiyken 'nobetci' olurduk. Sadece Ataturk'un kaldigi bolumler muze haline getirilmisti. Ataturk'un calistigi, yattigi odanin anahtarlarinida -nobetci ogrenciler- yanimizda tasirdik!...

Bizim sinif orduevine bakardi. Tamer Yigit'in kulaklari cinlar mi bilmem. Orduevinde askerligini yaptigi donemlerde pencereden bagirir, kendimize gore dalgamizi gecerdik Tamer Yigit'le...

Kismet olursa, birgun gider hem muzeyi gezer, hem de kosturdugumuz koridorlarin kokusunu icimize cekeriz.


Selam olsun size Sivas Liseliler!...

***

Fotograf:
Eski Sivas Lisesi
Yeni adiyla
ATATURK KONGRE VE ETNOGRAFYA MUZESI

Haber kaynagi: www.bizimsivas.net

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..