Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Temmuz '08

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Sivas'ta kaldırımlardaki LCD ekranlar ve pişmiş aşa su katmak

Sivas'ta kaldırımlardaki LCD ekranlar ve pişmiş aşa su katmak
 

Sivas aştı. Sivas şehri gerçekten aşmış!!!!

Sivas’ta kaldırımların üzerine öyle bir uygulama yapılıyor ki, insan ister istemez “Sivas şehri kendini aşmış” diye düşünmeden edemiyorsunuz. Ama ne aşmak !!!

“Sivas’ta İstasyon Caddesi’nde yenilenen kaldırımlara yerleştirilen LCD ekranlarda deneme yayınına başlandı. Sivaslılar ayaklarının altındaki ekranlarda yayınlanan görüntüleri ilgiyle izledi.” (milliyet.com.tr)

İstasyon Caddesi kaldırımlarına yatay olarak beli aralıklarla 50 adet LCD ekran yerleştirilmiş.

Yok yok, TV izlemek için değil. Bu LCD ekranlar birer reklam panosu. Hani büyük şehirlerde meydanlarda, kalabalık caddelerde duvarlara, yan taraflara monte edilen dev ekran reklam panoları gibi. Ama bu yatay yani yerde olanlardan.

Sivas’lılar kaldırımın üzerinde yürürken, başlarını yere çevirecek ve bu LCD ekranlardan reklamları izleyecek. Sivas Belediyeside reklam gelirlerinden para kazanacak.

Hani derler ya “aydın” adamın hali başka olur. Sivasın Ak Partili “aydın” Belediye Başkanı Sami AYDIN , hayal ötesi bir uygulamaya imza atmış.

Bu konu hakkında uzun ve detaylı araştırmalar yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, bir merkezden yönlendirilen LCD monitörlerin bir benzeri reklam panolarını bulduklarını dile getirerek, “Yere yerleştirilecek olan panolar televizyon değil yanlış anlaşılmasın. Ama aynı LCD monitörler gibi olacak. Bilgisayar ortamında hazırlanan reklamlar yere döşenen monitörlere yansıtılacak. Hatta banttan yayınlar yapabiliyorsunuz” demiş.

Böyle bir uygulamanın Türkiye’de değil dünyada bile!!! rastlanmadığını vurgulayan Belediye Başkanı, bu işin maliyetinin yaklaşık 500 milyar olduğunu söylemiş.

Bu dünyada bile eşi benzeri görülmemiş uygulama Sivaslı'lara hayırlı uğurlu olsun da;

Umarım, ekranların üzerindeki tozdan çamurdan reklamları izleyebilirler,

Kar, yağmur yağdığında ekranlar görüntü verebilir,

Tüm Sivas halkı yere bakmaktan boyun fıtığı olmaz,

Hem yürüyeceğiz hem de yerdeki reklamları izleyeceğiz diye insanlar birbirlerine çarpmazlar.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, 1993 yılında 35 kişinin yakılarak öldürüldüğü Madımak Oteli'nin altında açılan kebapçının, kütüphaneye dönüştülmesi önerildiği zaman " Pişmiş aşa soğuk su katılmaz" sözleri ile karşı çıkmıştı.

Kaldırımlara LCD ekran döşemek gibi bir aklı evvel zihniyetle, pişmiş aşa ne katıyor acaba?

Kaldırıma LCD ekran döşeyene kadar Sivas Belediyesi’nin yapacak çok daha gerekli ve önemli bir işi var.

Madımak Oteli'nde yaşanan demokrasi ayıbını temizlemek gibi!!!!

 
Toplam blog
: 476
: 2331
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Çok eskidendi ..