Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Aralık '07

 
Kategori
Futbol
 

Sivasspor'dan Türk futboluna selam

Sivasspor'dan Türk futboluna selam
 

http://www.sivasspor.com/


Sivasspor dün Gençlerbirliği karşısında haklı bir galibiyete imza atarken maçın hakemi Fırat Aydınus yanlış kararlarıyla maça damgasını vurdu. Sivassporlu Devran Ayhan'ın 36'ıncı dakikada ikinci sarı kart ile oyundan atılması hakemlik adına bir faciaydı. Belliki Sivasspor'un önüne birileri takoz koymaya çalışıyordu. Sivasspor'un gözü pek oyuncuları hakeme rağmen maçı 2-0 önde bitirmeyi başardılar ve üç puanı hanelerine yazdırdılar. Başarılı hocaları Bülent Uygun'un selamıyla taraftarlarına hediye ettiler galibiyetlerini. Tebrikler Sivasspor'a.

Hakemler üzerinden spor konuşulması taraftarı değilim. Ancak Sivasspor'un dün gördüğü kırmızı kart tam bir hakemlik hatasıdır. Hakem arkadaş bilinçli yapmamış olsa bile sonuçta Sivasspor zarar görecektir bu kırmızı kart sonrası. Maçı ya kaybetselerdi, kim hesabını verebilecekti Sivas halkına bu sonucun. Fırat Aydınus eğer hatasını kabul ediyorsa kamuoyu önünde Sivasspor ve Taraftar'larından özür dilemelidir.

İlk kez olmuyordu bu tarz olaylar ülkemizde. Daha önceleri Boluspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor'un hakları gasp edilmemişmiydi. Evet edilmişti. Şimdi sıra Sivasspor'daydı, önleri bir şekilde kesilecekti. Zaten yetersiz olan kadroları hakem arkadaşlar sayesinde imha edilecek, kadro yapıları bozulacaktı. Dört büyüklerden hiç birine bu şekilde kırmızı kart çıkmazken Sivaspor'un beyni maçın ilk yarısında oyundan ihraç ediliyordu. Hangi hakem verebilir bu kadrarı İnönü'de, Kadıköy'de... Federasyon maçın kararlarını yeniden izlemeli ve Sivasspor'un ve taraftarlarının haklarını iade etmelidir. Yoksa yükselen değerlerimizi bir bir kaybetmeye devam ederiz. Büyüklerin de çıkarına değildir bu durum. Güçlü deplasmanlar her zaman futbol kalitesini yükseltir ve Avrupa Kupalarında takımlarımız daha iyi mücedele verebilir. Yok 3-4 takım arasında geçecekse yarış ozaman diyecek bişey yok!

Türkiya'de taraflı tarafsız her futbol severin hoşlandığı bir tablodur bir anadolu takımının zirveyi zorlaması. Hep yakınmışızdır çünkü anadolu takımlarının yarışın gerisinde kalmasından, biz de tutup üç büyüklaerin müdavimi olmuşuz ister istemez. Fakat bu yıl bir anadolu takımı; Sivasspor geleneği tersine çevirmeyi başardı.

Sivas spor dün evinde Gençlerbirliğispor'u 2-0 geçemeyi başardı. Galatasaray'ın Oftaş deplasmanında puan bırakması ile liderliğe oturan Sivasspor kendi sahasında puan kaybetmeden devreyi kapamış oldu. Sivas spor'un golleri 8 ve 85'inci dakikalarda Mehmet Yıldız tarafından kaydedildi. Sivasspor'un on kişi kalması ile baskısını artıran Gençlerbirliği, bir türlü gol yollarında etkili olamadı. Sivasspor on kişi olmanın dezavantajını rakibe iyi savunma yaparak ve hızlı kontralarla avantaja çevirmeyi başardı. İkinci yarıda etkili kontralar yakalamayı başardılar ve maçtan üç puanla ayrılmayı başardılar.

Neden anadolu takımları şampiyonlar çıkarmasın, neden devreyi lider kapamasınlar ki; aynı ligde mücedele etmiyorlar mı 4 büyüklerle. Onlar şampiyon olabiliyorda bir Sivasspor bir Denizlispor neden şampiyon olamasın. Yürekten kutluyorum Sivasspor'u umarım şampiyon olurlar. Ülke futbolunun çıtasını yükseltirler, her türlü
engele rağmen.

Maça yeterince seyirci gelmemesi sorgulanmalıdır. Sahada varını yoğunu ortaya koyan futbolcular arkalarında taraftar desteğini her daim hissetmelidir. İkinci yarı taraftarların daha duyarlı olacağını düşünüyorum.

Murat AYDEMİR

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..