Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '09

 
Kategori
Futbol
 

Sivasspor gerçeği ve sahası

Sivasspor gerçeği ve sahası
 

Altan Tanrıkulu’nun yazılarını severim. İyi bir gözlemci ve istatistikcidir. Geçen hafta Süper ligde’ki takım sayısının artmasını isteyen bir yazısı vardı ki buna pek anlam verememiştim. Anadolu’da daha fazla heyecan olsun istiyordu.

Dün oynanan zorlu maçta galip gelen Sivasspor’un kazanma isteğinin ve aldığı 3 puanın ikinci planda kaldığı maçta ne yazık ki konuşulan, yine sahanın buz ile kaplı olduğu ve Ümit Karan’ın neden oyundan atıldığı oldu.

2 sezondur ısrarla şampiyonluğu kovalayan Sivasspor, geçen sezon kaybettiği 4 büyüklere bu yıl hiç kaybetmeyince, ligin zirvesinden aşağı inmiyor. Ya da indiremiyorlar. Taraflı tarafsız herkes bu takımı beğeniyor, alkışlıyor. Bu takım, bu yıl geçen sezondan daha iyi ve çok daha iddialı. Artık şampiyon olsalar bile sürpriz olmayacak.

İlhan Cavcav’ın , takımlarının zor durumda olduğu görünce, ‘’bu yıl düşme olmasın, ligde takım sayısı attırılsın’’ feryatlarını anlarım da, A.Tanrıkulu’nu heyecanını anlayamıyorum. İngiltere’yi, İtalya’yı, İspanya’yı örnek gösteriyor ama bizim futbol altyapımız onlarla bir mi?. Değerimiz aynı mı?. Süper Lig’in bir İstanbul, Ankara ağırlıklı bir lig olması elbette hoş değil ama Süper Ligde oynamanın da bir takım yaptırımları olmalı.

Süper Ligde oynayacak takımın, her türlü ilkim şartlarında üzerinde futbol oynanacak bir sahası olmalı. Modern tribünleri olmalı. Alt yapısı olmalı ve bir de ekonomik durumu bu ligi kaldırır olmalı. Kocaelispor gibi neredeyse tüm futbolcularını yarı yolda bırakmamalı. Bütçeleri ve transfer harcamaları kontrol edilmeli.

Sivasspor öyle gözüküyor ki bu sezon sonunda bir Avrupa Kupasında ülkemizi temsil edecektir. Bunu her zaman yazıyorum. Peki bu şartlarda, bu sahada UEFA size bu sahada bu hakkı verecek midir?. Elbette mümkün değildir. ‘’Benim saham futbol oynamaya uygun değil, ben başka şehirde oynayayım isterseniz’’ mi diyeceksiniz?.. Sormazlar mı?. Peki senin Federasyonun sana nasıl izin verdi?.

Bu sahada binbir güçlükle oynayan her takım aynı sorundan şikayetçi. Sivasspor’lu futbolcular da şikayetçidir elbette. Daha iyi bir sahada daha iyi sonuçlar alacağına eminim.

O yüzden Galatasaray, bu sahanın onlar için bir avantaj olduğunu söylemesin. Fener, Beşiktaş, Trabzon da bu şartlarda oynuyor burda. Ayrıca onlar Balili’yi kutuplardan almadılar.ve bu takımda oynayanların hiçbiri ‘’eskimo’’ değil. Sivassor'da bu iklime alışık kaç tane Sivas'lı futbolcu var?. Ama hiçbir takım da buz üstünde oynamaya mecbur değil. Sahadan atılan Ümit’in bile bahanesi buza. Buza tekme attım diyor.

Skibbe "Avrupa’da hiç ülkede böyle saha yoktur". diyor. Haklı. Çok berbat sahalar var orada da ama farkı buz kaplı değiller. Herkesin o sahada, o şartlarda mücadele etmesi de aslında bir mazaret değil. Lig 25 hatta 30 takım olsun. Bence mahsuru yok da, Türkiye sadece İstanbul’dan ibaret değil . Sivas’tan daha soğuk illerimiz, Antalya gibi sıcaktan eriten illerimiz de var. Erzurum’u da var, Adana’sı da. Futbolcu buralarda rahatsız olmamalı.

T.F.F nun konuya daha ciddi yaklaşması lazım. Gerekirse maddi yardımda bulunmalı. Süper Lig’de oynayacak ekibin, her şartta üzerinde rahatça top oynanacak bir sahası, hatta modern bir stadı olmalıdır.

Aksi halde, işte böyle mütavazi bütcesiyle büyük bir başarı yakalamak üzere olan Sivasspor, rakiplerini birer birer yense de, şampiyon da olsa, sanki bir eşitsizlik abidesi gibi, bu buzlu saha, onun bir avantajı gibi gözükmeye, başarılarını gölgelemeye yarayan bir mazaret yarası olmaya devam edecektir.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..