Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Sıvasspor’un 3 puanına yazık değil mi?

Sıvasspor’un 3 puanına yazık değil mi?
 

3. haftada Sıvasspor-Bursaspor maçını Sıvasspor 3-1 kazanmıştı. Sonra anlaşılmış ki, Sıvasspor’un maçtaki kadrosunu ve yedeklerini belirleyen esame listesi kurallara uygun yapılmamış. Oysa takımlar maça çıkmış, hakemler herşeyi kabul etmiş, maç oynanmış, maçta 4 gol olmuş. Sonra görülmüş ki hata var. Şimdi Sıvasspor'un 3-0 hükmen yenik sayılacağı söyleniyor. Yazık değil mi, Sıvasspor’un bileğinin hakkıyla kazandığı 3 puana.

Olmaz böyle şey. Hata varsa maçtan önce belli olmalı, maç oynanıp bittikten sonra kural hataları ortaya çıkmamalı.

Bu o kadar zor değil. Bilmem kaç milyon bütçesi olan Türkiye Futbol Federasyonu, böyle hataların olmaması için gerekli altyapıyı oluşturmalıdır.

Nasıl bir altyapı mı?

- Federasyonda, her dakika güncel durumda, tüm futbolcular, hakemler ve yöneticilerin bilgilerinin olduğu bir veri bankası bulunur.

- Esame listelerini otomatik olarak denetleyen bir yazılım Federasyonun web sayfasından açık olarak herkesin kullanacağı şekilde çalışır.

- Takımlar, Esame Denetim Programı ile hazırladıkları listeleri denetlerler. Böylece takım yöneticilerinin dikkatsizliğinden veya bilgisizliğinden oluşabilecek hatalar önlenir.

- Her hakem maça giderken yanında bir bilgisayar bulunur. Bu bilgisayarla her an bu veri bankasına Internet’le bağlanarak bilgi alabilir.

- Maçtan önce takımlar maç için esame listelerini verdiklerinde, 4. hakem bu bilgileri Federasyonun Esame Denetim Programı ile son denetimi yapar. Programın onayladığı bilgisi gelince listeleri kabul eder. Bu Federasyonun resmen onayladığı anlamına gelir. Bundan sonra asla itiraz kabul edilmez.

- Daha sonra bir hata bulunursa, sorumlusu federasyon olur. Maçın sonucuna dokunulmaz ancak mağdur takıma ciddi tazminat ödenir. Hatası olan kişilere gerekli yaptırımlar uygulanır.

Özetle, maçta oluşan sonuçların masa başında değişmemesi için gerekli altyapı hazır olmalıdır. Bu altyapı çok kolay oluşur ve bir daha hata olmaz.

Ankara, 21 Eylül 2008

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..