Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '18

 
Kategori
Kozmetik
 

Sivilce, Siyah Nokta ve Lekeler İçin Çilek Maskesi Tarifleri

Sivilce, Siyah Nokta ve Lekeler İçin Çilek Maskesi Tarifleri
 

Çilek antioksidan özellikleriyle bilinen en faydalı meyvelerden biri. Ciltteki lekelerden dişteki sarı lekelere kadar pek çok konuda oldukça etkili bir meyve. İçerisinde barındırdığı alfa-hidroksilik asit ile çilek cildi ölü hücrelerden de arındırıyor. Omega-3 içeriğiyle ise cilt tonunu açıyor ve lekeleri gideriyormuş. Çeşitli cilt sorunları için 3 çilek maskesi tarifi araştırdım.
 
Lekeler için çilek maskesi
2 çilek
1 kaşık yoğurt
1 kaşık beyaz kil
3 damla lavanta yağı
 
Lekeler için çilek maskesi Suna Dumankaya tarifi. 2 çileği ezip diğer malzemelerle karıştırıyor ve cildinize sürüyorsunuz. Yarım saat bekledikten sonra ılık suyla yıkamanız gerekiyor. Kısa sürede sonuç almak için her gün uygulamak gerekli.
 
Siyah noktalar için çilek maskesi
Ciltteki gözeneklerde meydana gelen siyah noktalar can sıkıcı olabiliyor. Çilekte bulunan salisilik asit ise gözenekleri temizlediği bilinen bir madde. 
 
1 kaşık bal
Yarım kaşık limon suyu
2-3 çilek
 
Çilekleri ezip diğer malzemeler ile karıştırın. Yüze ve özellikle siyah noktalı bölgelere sürüo 3-5 dakika masaj yaparak peeling gibi ovun. En son durulayın. Siyah noktalar için çilek maskesini haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.
 
Güneş lekeleri için çilek maskesi
4-5 çilek
1 kaşık limon suyu
1 kaşık yoğurt
 
Çilekleri ezip yine diğer malzemelerle karıştırın. Vücudunuzdaki veya yüzünüzdeki güneş lekelerine çilek maskesi karışımını sürün. 15-20 dakika kadar bekletip yıkayın. Haftada 1-2 kez yapabilirsiniz.
 
Her tarifte olduğu gibi çilek maskesi de alerjik reaksiyona sebep olabilir. Kızarıklık, kaşıntı veya tahriş görürseniz hemen cildinizi bol suyla durulayıp bir daha denememenizi öneririm.
 
 
 
 
Toplam blog
: 96
: 242
Kayıt tarihi
: 17.03.16
 
 

Gizem Aydoğan ile İyilik Güzellik ..