Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '21

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Sivilcelerin artış sebebi

Güümüzde sivilce ve aknenin artış göstermesi sebebi nedir ?

Günümüzün insanı, teknolojinin olumlu kaynaklarından yararlanırken, kendinden, öz güveninden  ve bedeninden götürdüklerinin maalesef hiç farkında değil !

Bu olumsuzluklar nedir ?

- Kapalı ortamda çalışmak, suni hava solumak

- Tüm gün bilgisayar karşısında olmak ve cep telefonu gibi radyason saçan cihazlarla meşgul olmak

- Düzensiz, sağlıksız beslenmek özellikle katkı maddeli gıdalar ve rafine şekerli tatlılar tüketmek.

- Hareketsizlik yani bedenini çalıştırmamak.

- Cilt temizliğinin ihal edilmesi, yanlış kozmetik ve kimyasal içerikli ürün kullanımı.

- Dış etkenlerden de olumsuz bir şekilde etkileniyoruz. Hava kirliliği, güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmak gibi etkenler hem cilt problemlerinin çoğalmasına hem de vücut sağlığımızı olumsuz etkileyen problemler yaratmaktadır. Cilt problemlerinin nedeni olarak sıralayabiliriz..

Günümüzde artış gösteren cilt sorunları nedir ?

Son yıllarda cilt problemleri çoğaldı, sivilce, akne, hassas kılcal damarlı cilt yapıları, güneş lekeleri ve çok erken yaşlanan cilt sorunları ile karşılaşıyoruz.

İlk sıralamada gençlerin kabusu olan ve çok büyük oranda artış gösteren sivilce ve akne

Sivilce aknenin normal seyri

Gençlikte görünen sivilce, akne sebebi, kişilerin çocukluktan gençliğe geçiş döneminde yaşadıkları değişimlerdir. Fiziksel olgunluğu sağlayan hormonlar, yağ bezlerinde daha çok yağ üretimine neden olur. Bu fazla yağlar deri yüzeyine geçişi sağlayan kanallarda yoğunlaşmış yağ kütlesi nedeniyle tıkanır. Sivilce, aknenin temel nedeni trıkanmaktır.

Sivilce, akne nasıl gelişir

Ciltte gözenekler tıkanma sebebiyle nefes alamaz ve dış etkenlerden ayrıca makyaj artıklarından yani toz, kirden siyahlaşır. Cildimizde gördüğümüz siyah noktalar, komedonlar oluşur ve bu komedonlar, komedon aknedir.

Sivilce akneye dönüşümü

Bakteriler tıkanmış yağ bezlerinin üzerinden, kanalların içine sızarak tıkanmış olan yağ bezinde iltihaba yol açar ve iltihaplı sivilce, akneye dönüşür. Gençlerin de yaşadığı tipik gençlik sivilce, akne sebebi budur.

Sivilce, aknenin artış göstermesi sebebi ?

Günümüz gençleri maalesef düzensiz, sağlıksız besleniyor ve katkı maddeli, hormonlu gıdalar tüketiyorlar. Hareketsizlikten dolayı vücutlarında stres yaratıyor ve son derece teknolojiye bağımlı yaşıyorlar. Bu bağımlılık da cilt problemlerini beraberinde getiriyor. Bunun yanı sıra cilt temizliğinin ihmal edilmesi, yanlış kozmetik kullanımı ve kimyasal ürün kullanımı. Sivilce, aknenin artış göstermesinin sebepleri olarak sıralayabiliriz. Bu olumsuzluklara karşı önlem almak bilinçlenmekle birlikte sağlıklı sorunsuz güzel cilde kavuşmak mümkündür ! ! !

 

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

www.enesbioestetikcenter.com

 
Toplam blog
: 116
: 45
Kayıt tarihi
: 15.12.18
 
 

Nesrin Sürer Kimdir? Eğitimimi Almanya'da International Cosmetic College Baron von Pechmann'da aldı..