Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ağustos '09

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Sivilcelerle başınız dertte mi?

Sivilcelerle başınız dertte mi?
 

Bazı ciltler sivilcelere daha açıktır. Özellikle yağlı bir cildiniz varsa, sivilce çıkma olasılığı daha fazladır. Peki bunlarla başetmenin yolu kozmetiklere harcanan paralar dışında doğal yöntemlerle mümkün müdür diyorsanız, evet mümkündür. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz maskelerle sivilce derdine son verebilirsiniz.

DOMATES MASKESİ

1 adet domatesi rendeleyerek suyunu bir bardağa boşaltın. Yarım limon suyunu bu karışıma dökün. 1 tatlı kaşığı bal ilave edin. Geceleri yatmadan yarım saat önce temizlemiş olduğunuz cildinize tatbik edin.

SALATALIK MASKESİ

1 adet salatalığın suyunu çıkarın. Buna 1 fincan limon suyu ve 1 çorba kaşığı badem yağı koyup, karıştırın. Bir yumurta akını bir kapta iyice karıştırdıktan sonra karışıma ilave edin. Krem kıvamına gelene kadar karıştırın ve bu karışıma bir adet püre haline getirdiğiniz patatesi ekleyin. ( Patates unu da kullanabilirisiniz). Daha sonra temiz cildinize sürün ve yarım saat kadar bekletin. Su ile durulayın. Haftada 3 defa tatbik edin.

BAL VE YUMURTA MASKESİ

Özellikle kuru ciltler için uygulayabileceğiniz maskeyi hazırlamak oldukça basit. Cildinizi aynı zamanda besleyecek olan bu maske için, 1 çay kaşığı nemlendirici kreme, 1 yemek kaşığı badem yağına ve 1 yemek kaşığı bala ihtiyacınız olacaktır.

Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın. Yumurtanın sarısına damlalar halinde badem yağını ekleyerek karıştırın. Ardından yavaşça nemlendirici kremi ve balı katın. Yumurta beyazını da ayrı bir kapta hafifçe çırpın ve yumurta sarısını karşıma katıp tümünü sürülebilecek kıvama gelene kadar karıştırın. Yüzünüze sürün. Yarım saat beklettikten sonra ılık su ile durulayın.

GUL SUYU MASKESI

Bir çay bardağı bademi ezin. Bir çorba kaşığı bal ve bir yumurta akını birlikte çırpın. Bu karışımı ezilen bademe ekleyin ve krem haline getirin. Karışıma gül suyunu da katarak, sivilcelerin üzerine tatbik edin.

KİL MASKESİ

Aktardan alacağınız kaya kilden ceviz büyüklüğünde bir parçayı bir kaseye koyunuz. Üzerine yarım bardak sıcak su ilave edip, yarım limon suyu sıkın. Krem kıvamına gelince cildinize sürün ve gerginliği hissedene kadar yüzünüzde tutun. Bol su ile temizleyin.

Ayrıca daha sulu kıvamdaki kili bu kalıbına döküp sabahları yüzünüzü yıkadıktan sonra cildinize sürün. Birkaç dakika bekletip durulayın. Sürekli kullandığınızda sonuçlarını farkedeceksiniz.

TİN

 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..