Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '15

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Sivilcenin ilacı doğada

Sivilcenin ilacı doğada
 

Geleneksel tıp bize cilt sorunları ile mücadele için doğal yollar sunuyor. Sabah aynada yeni bir sivilce gördüğünüzde ne kadar moralinizin bozulduğunu biliyorum. Genellikle ergen veya genç yüzde oluşan sivilceler, hormonal değişikliklerin bir sonucudur. Bazı gıdalar ve iklim değişikliği de neden olabilir. Bu kabustan kurtulmak için tabiatın kilerinde çare arayabilirsiniz.

-Kuru adaçayı, ısırgan otu ve huş ağacı yapraklarından birer yemek kaşığı alın. Kaynar suyu tencereye iki bardak koyun ve bitkileri içine atın. 15 dakika boyunca demledikten sonra soğutup pamukla yüzünüzü silin.

-Defne yaprağı, sivilce ile mücadelere oldukça değerli bir bitki. Defne yaprağını kaynatın. Soğuttuktan sonra gece yatarken yüzünüze sürün ve uyuyun.

-Tarçın, güçlü bir anti-sivilce bitkisidir. Bir tatlı kaşığı bal ve biraz tarçın tozunu karıştırın. Bu maskeyi yüzünüze sürüp 10 dakika bekleyin. Ilık su iyice durulayın.

Biberiye yaprakları, yaralar ve kesiklerin giderilmesinde faydalı olduğu gibi sivilclere de iyi geliyor. Bir tutam biberiye yaprağını demleyin. Sabahları yüzünüzü bu losyonla temizeyin. Portakal kabuğu özü yağının da sivilce giderici etkisi bulunur.

Bu yazıyı okuyarak bizimle birlikte olduğunuz için teşekkür ederim. Popüler halk bitkileri ve doğal ürünlerle sivilce mücadelesi hakkındaki bilgileri yeri geldikçe size vermeye devam edeceğim.

Doğa daima dostunuz olsun

Herbalist Tarkan Güveloğlu
www.abtdogalurunler.com
0 216 414 97 16info@abtdogalurunler.com 

 
Toplam blog
: 33
: 499
Kayıt tarihi
: 06.02.15
 
 

Herbalizm, bitki ve bitki özlerini kullanımına dayalı bir tıp dışında kalan bir geleneksel tedavi..