Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ekim '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Sivrisinek – sinek kovucu yeşil limon karanfil

Sivrisinek – sinek kovucu yeşil limon karanfil
 

Sivrisinek ve Karasinek bazen insanı canından bezdirir. Peki, doğal yollarla bu illetlerden nasıl kurtulabiliriz?

Isırmaları, kaşındırmaları ve kan yoluyla bulaştırdıkları hastalıkları yüzünden hepimiz sinek ve sivrisineklerle baş etmenin yollarını arıyoruz. Aslında evinizde hazırlayacağımız doğal bir karışım sayesinde sivrisinekleri uzaklaştırmanın yolu mümkün.

Özellikle yaz akşamları kendini gösteren çeşitli sinek ve sivrisinekler güzel yaz aylarının kâbusu haline geliyor. Geceleri vücut ısısı ve uyurken salınan karbondioksit gazı sivrisineklere adeta davetiye çıkarıyor.

Uzmanlar sivrisineklerin yalnıza dişi olanlarının insanları ısırarak kanımızı emdiklerini ifade ediyor. Bizler de küçük can sıkıcı canlılardan korunmak için sinek kovucu yöntem ve materyallere sarılıyoruz.

Sinek kovucu yöntemlerden hem doğal hem de ucuz olan seçeneği yeşil limon ve karanfil ile hazırlayacağımız sivrisinek kovucu yeşil limon toplarını nasıl hazırlarız?

Sivrisinekler ısırmalarıyla verdikleri rahatsızlığın dışında aslında çok çeşitli hastalıklara da davetiye çıkarıyorlar. Sarıhumma, fil hastalığı ve sıtma gibi kan yoluyla bulaşan hastalıklar sivrisinekler yoluyla vücudumuza girebiliyor. Bu denli rahatsızlık veren sivrisineklerden limon ve karanfil ile doğal bir sivrisinek kovucu…

Sivrisinek Kovucu Limon Karanfil

Gerekenler:
– Yeşil limon
– Karanfil

Sivrisinek Kovucu Hazırlanışı: İlk olarak limonu ortadan ikiye bölün. Böldüğünüz iç kısmına karanfilleri batırın. Yarım bir limon için ortalama 10-15 adet karanfil yeterli olmaktadır. Hazırladığınız bu bombaları sivrisineklerin daha çok oldukları yerlere koyun.

Çoğunlukla cam kenarları sivrisineklerin daha çok bulundukları yerlerdir. Hazırladığınız bu karışım hem sivrisinekleri kovar hem de odaya güzel bir koku yayar.

Sivrisineklerden Korunmanın Diğer Yolları ve Alternatif Sinek Kovucular

* Özellikle yaz aylarında terleme fazla olur. Bu da nemli bölgeleri seven sivrisineklerin hoşuna gitmektedir. Bu sebeple her gün mutlaka duş almalıyız.

* Koyu renkli kıyafetler yine sivrisinekler tarafından sevilmektedir. Yaz aylarında açık renkli kıyafetler giymememiz tavsiye edilmektedir.

* Fesleğen ve lavanta bitkilerinin de sivrisinek kovucu özelliği vardır. Pencere kenarlarımıza bu bitkilerden yerleştirebiliriz.

* Sivrisinek kaşıntısına karşı çay ağacı yağı, nane veya okaliptüs yağı karışımı ısırılan bölgeye sürüldüğünde kaşıntıyı 2-3 saniyede geçirir.

* Saf vanilya sivrisinek kaşıntısına karşı kullanabileceğiniz bir bitkidir. Isırılan bölgeye sürülerek uygulanır.

Sivrisinekleri yok etmek için kullanılan kimyasal ilaçları kullanmayınız. Bu ilaçlar bizi sivrisineklere karşı koruyabilir fakat insan sağlığı açısından tehlikelidir. Elimizden geldiği kadar kimyasal ilaçlar yerine bitkisel karışımları kullanmamızı uzmanlar tavsiye ediyor.

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..