Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '18

 
Kategori
Deneme
 

Siyah Beyaz Film Gibi Biraz

Aşk, kimimiz bulacak kadar şanslı, kimimiz sürekli peşinden koşacak kadar heyecanlı, kimi bir kez, kimi birçok kez yaşar, kimi de hayatında hiç rastlamadan göçüp gider. Kimileri uğruna dünyaları aşar, kimileri korkup kaçar, kimileri için hayatın anlamı, kimileri için gönül macerası.

Nedir insanın kimyasını bozan? Geldi mi gitmeyen, isteyince gelmeyen, zorla olmayan, bazen imkansız olan aşk… Yeri gelir insanı kör eder, yeri gelir ayakları yerden keser, zamanlı zamansız öyle bir anda  mideye kelebekler salar. Binlerce yıldır anlatılan aşk… Bazen sadece adı geçince bile kalbin atışını bozan aşk… Düşününce yüzünde güller açtıran aşk… Hani yanındaysan halledilmeyecek bir sorun yoktur ya yeryüzünde, öyle bir aşk…

Peki benim parçalanmış yüreğimi toplayacak kadar güçlü bir aşk var mıdır? Beni benden daha çok sevecek bir kalp çıkar mı karşıma? Bütün şefkatiyle sarar mı yaraları mı? Sormadan, yargılamadan, yalnızca hissederek kalbinde kalbimin sızısını. Bir insanı tüm kalbiyle, olduğu gibi, bütün hatalarını unutturacak kadar büyük bir sevgi besler mi içinde? Hesapsız, çıkarsız, yalansız sevebilir mi? Gözlerime baktığında kederimi, neşemi, kızgınlığımı ya da kırgınlığımı anlayabilir mi? Sesimin tonundan, ya da bir bakışımdan ne hissettiğimi… Ne kadar zaman alır sevginin böyle büyümesi, verilen değerin yaşadıkça artması. Ne kadar süre sevmek gerek bir insanı bunun için? Var mı böyle aşklar? Yok değil mi? Çünkü hepsi roman kahramanı, film karakteri. Bu kadar içten, samimi, sıcacık bir aşk ilişkisi olsa olsa kurgu olurdu zaten!

 
Toplam blog
: 16
: 134
Kayıt tarihi
: 26.03.18
 
 

"yazmasam deli olacaktım..." ..