Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '08

 
Kategori
Fotoğraf
 

Siyah beyaz fotoğraflar

Fotoğraflar herkesin hayatında sanırım önemli bir yer tutar. Ama bazen rastlamışımdır. Hatta kendi ailemde de vardır. Bazıları fotoğraf fobisi yaşarlar. Herhangi bir fotoğrafın karesinde olmak bazılarını ürkütür. Bense o kadar çok severimki fotoğraf çekmek ve fotoğraf çektirmek benim adeta özel zevklerim arasındadır. Bazen elimdeki tüm fotoğrafları bir masanın üzerine yayar tek tek onları incelerim.

Aile fotoğrafları olsun , doğa fotoğrafları olsun , ilginç fotoğraflar olsun saatlerce onları inceleyebilirim. Fotoğraflarla kendimi adeta bütünlerim. Hele hele eski siyah beyaz fotoğraflar varya işte onlardaki silüetler coşku, hüzün, dalmışlık, biçarelik vs. duygular adeta benim canevimi deler geçer.Sanki, o dönemlerde imiş gibi o resim karelerinin içerisinde gezinir dururum. Çok nazikane bir edayla zedelenmelerinden korkarak fotoğrafları okşar severim. Doya doya koklarım sanki onlardaki sıcaklık sevecen bakışlar beni yeniden doğmuşcasına rüyalara salar gibi gelir. Eğer o siyah beyaz fotoğrafların kahramanları etrafımda var ise onları fotoğrafın çekinilmesinden, düşünülmesinden, nerde çekildiğinden nasıl bu kadar zaman saklanabildiğinden başlayıp bir sürü soru bombardımanına tutar ve o zamanki duyguların içeriğine duygularının derinliğine erişmek isteğinden kendimi alıkoyamayışım varki sormayın gitsin.

Aaaa yeter artık altı üstü işte bir aile fotoğrafı bile diyen bile çıkar. İşte o zaman gözlerimi belertir, tatlı bir öfke vari duyguyla niye öyle diyorsun bak şu şu şimdi yok. Ama onun tüm duyguları görüntüleri , o zamanın modası, ve bir çok yaşanmışlık var ben onu hissetmek istiyorum nolur bana anlat diye tuttururum. Israrla altı üstü bir fotoğrafsa niye bu fotoğraflar büyük bir özenle çektirilir ve en korunaklı yerlerde saklanırki bu fotoğraflar diye serzenirim ve adeta dediğim gibi kıyamet kopartırım. Evet gerçekten siyah beyaz fotoğraflardaki her nüans bir başka aslında fotoğraf çekmek bambaşka bir duyguçektirmekte bir o kadar özel duygu. Hele hele bu işi tekniğini bilerek yaparsanız o zaman doyumsuz bir zevk olur. Hatta konu burda işin sanatçılık boyutuna bile geçer. Bu yüzden fotoğraf sanatçılarına saygım sonsuzdur. Nice nice fotoğraf sanatçıları yetismesi temennisiyle bu konuyu yüzeysel olarak anlatmaya çalıştıysamda biliyorumki fotoğraf her zaman cazip ve yeniliklere açık bir dünyadır. Hepte öyle olacaktır.
 
Toplam blog
: 70
: 546
Kayıt tarihi
: 09.05.08
 
 

Ankara'da yaşayan çalışan ve ayakta durmaya çabalayan tipik bir Karadenizliyim. Öfkem de sevgim de K..