Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '07

 
Kategori
Güncel
 

Siyah forma mı, kırmızı forma mı?

Siyah forma mı, kırmızı forma mı?
 

Milli Takım futbolcuları, UEFA’ da Moldova maçına siyah formalarla mı yoksa kırmızı formalarla mı çıkmalı?

Sporu siyasete bulaştırmak ne kadar doğru bu bir soru işareti. Ama bir yandan 15 şehit verdik bu vatan topraklarına siyasetin yanında sosyal bir durum oluştu. Toplumu derinden etkileyen bir olay. Spor da toplumla bütünleştiğine göre böyle bir olayı dünya kamuoyuna duyurmanın en güzel yolu. Peki siyah forma giyince mi sesimizi duyururuz yoksa kırmızı forma giyince mi?

Diyelim ki siyah forma giydiler farklı görüşler olacak diğer ülkeler tarafından. Ülkemizdeki terörü duymayanların haberi olacak, bilenler 15 şehitle yıkıldığımızı Türkiye’nin zor durumda olduğunu vatanını savunamadığını düşünebilecekler. Başka bir görüşse ne kadar sağduyulu olduğumuzu, vatan sevgisinin en üst seviyede bulunduğunu şehitlere saygının büyük olduğunu görecekler.

Peki kırmızı forma giyerlerse ne olacak? Kırmızı al bayrağımızın rengi, Türklüğün rengi. Bu sefer ülkemizdeki terörün boyutunu bilmeyenlerin haberi olmayacak mı, sadece maçı mı izleyecekler? Haberi olanlar bizi duyarsızlıkla mı suçlayacaklar? Hayır tabii ki değil. Vatan sevgisinin Türklerde ne kadar büyük bir yer tuttuğunu sağır sultan bile biliyor. Benim görüşüm Kırmızı formaya siyah bant takılarak, maç başında pankart açılarak şehitlere saygı duruşuyla başlanmalı. Seyirciler ise kırmızı milli takım forması giyerek başlarına siyah bant takarak sesimizi dünyaya duyurmalı. Düşmana acizliğimizi değil büyüklüğümüzü göstermeliyiz.

Aslında çoğu ülke ülkemizdeki terörü çok iyi bilemekte ama duymamazlıktan gelmekte. Vatanın birliği ve beraberliği yine kendi yüreğimizdedir. 1-10-100 şehitte verilse yine bu vatan yıkılmaz, yanlış anlaşılmasın verilmelidir demiyorum ama gerekirse Türk yüreği vermeye hazırdır, kadını erkeği hiç fark etmez. Vatan sağolsun yeterki... Şehitlerimize de birkez daha Allah’tan rahmet diliyor, herkesin başı sağolsun diyorum.

 
Toplam blog
: 82
: 1963
Kayıt tarihi
: 13.10.06
 
 

Müzik ve amatör fotoğrafçılıkla ilgileniyorum. Yazma isteği içimde vardı. Mutlaka bir gün düşünce..