Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Nisan '14

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Siyah Göz Makyajı nasıl yapılır ?

Siyah Göz Makyajı nasıl yapılır ?
 

Siyah Göz Makyajı Nasıl Yapılır ?


Siyah göz makyajı yapmak istiyorsanız, öncelikle bu makyaj için tüm makyaj malzemeleriniz siyah renkte olmalıdır. Siyah göz farı, siyah göz kalemi ve siyah renkte bir rimel, siyah göz makyajı yapmanız için yeterlidir. En çok tercih edilen bu makyaj tekniğini önce yazımızda, sonra video olarak anlatalım istedik.

Siyah göz makyajı nasıl yapılır ;

Siyah göz makyajı yapmak için, öncelikle yüzünüzün zeminini hazırlayın. Fondöten, pudra, kaş düzeltmeleriniz tamamen bitsin.

Şimdi siyah göz makyajı için, siyah renkte göz farınızı göz kapaklarınıza sürerek, makyajınıza başlıyorsunuz. Makyaj yaparken göz farınızı düzgün ve eşit şekilde dağıtmaya özen gösterin. Bu makyaj tekniğinde, far renginiz daha koyu olacak tabi.
Siyah göz makyajının olmazsa olmazlarından birisi de, eyeliner uygulaması. Eğer makyaj yaparken eyeliner sürmek zor geliyorsa, siyah göz kalemi kullanarak da bu makyaj tekniğini uygulayabilirsiniz. Siyah eyeliner ya da siyah göz kalemiyle, göz etrafınıza çerçeve yapın. Üst göz kapaklarına siyah çerçeve yaptıktan sonra, dilerseniz alt kirpik diplerine de sürerek buğulu bir siyah göz makyajı elde etmiş olursunuz.
Alt kirpikleri de siyah göz farıyla vurgulayın. Siyah göz makyajında bu işlemi daha yumuşak yaparsanız, makyajınız daha şık durur.

Siyah göz makyajını siyah rimelle tamamlamanız gerekiyor. Rimeli bolca üst kirpiklerinize yedirin. Yoğun siyah ve dolgun kirpikler, bu makyaj tekniğinin en önemli noktalarından biridir. Sadece siyah göz makyajında değil, tüm makyaj tekniklerinde dikkat etmeniz gereken husus ise, alt kirpiklere sürdüğünüz rimelin yapay durmaması. Örümcek ağı şeklinde görünen bakışlar hiç hoş durmaz. O yüzden alt kirpiklere rimel sürerken ölçülü olun ki, makyajınız amacına ulaşsın.

İsteğinize bağlı olarak, takma kirpik kullanabilirsiniz. Siyah göz makyajında, takma kirpiklerin çok şık duracağını unutmayın.

 
Toplam blog
: 2
: 5137
Kayıt tarihi
: 14.03.14
 
 

1981 yılında, İstanbul doğumlu, evli ve bir çocuk annesiyim. 1997 muhasebe mezunuyum. Aynı zamand..