Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Yazar 1975 Ankara doğumludur. Monterey Postgraduate School / California'da bilgisayar bilimi dalında eğitim almasının ardından Ankara'da sistem yöneticisi ve bilişim uzmanı olarak çalışma hayatına devam etmiştir. 2005 yılında serbest enerji, süperiletkenlik ve yapay zekâ gibi konuları ele alan bilimsel-araştırma..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Mandela

Size siyasi tarih kitapları okumanızı öneririm. Bir kere Milli Mücadele döneminde kazanan devletler Sevr antlaşmasını dikte etmek istemişlerdi, buna göre Doğu Anadolu Ermenistan, kuzey Pontus, batı Yunan, güney Fransız ya da İtalyan olacaktır. Türk ve Türkiye diye bir kavram kalmayacaktı. BİZ İSE BİRER KÖLEYE DÖNECEKTİK. Milli Mücadele, tüm dünya ülkelerine, kurulan bu sömürge düzenine karşı İLK başkaldırıdır. Ve sömürge düzeninin bir anlamda sonu olmuştur, çünkü Yunan işgali de bitince İngiltere başbakanı istifa etmek zorunda kalmış ve politika değiştirmiştir. Hindistan dediğiniz yeri de Türkler Gazneli Mahmut ve Babür devletiyle birlikte hep yönetmiştir. Tabi ki Gandi ve Mandela, kendi koşullarına uygun olarak toplumlarını yönetmiş büyük liderlerdir. Ama ÖZGÜRLÜK VE BAĞIMSIZLIK BENİM KARAKTERİMDİR diyen Atatürk, Türk milletinin vicdanını temsil etmiş ve asla boyunduruğu kabul etmemiştir. Bu İLK tepkisel hareket kelebek etkisiyle tüm dünyaya ilham vermiş ve dünyayı değiştirmiştir.

07 Aralık 2013 14:11
Tanrı' nın doğum günü

Size özellikle Karen Armstrong'a ait Tanrı'nın Tarihi isimli kitabı öneririm ( www.bilkentkitapkulubu.net). Keyifli okumalar.

02 Eylül 2009 00:45
Balık

bir karanlıkta sağır bir kulaktaki uğultu, içte yaşanan fırtınanın çevrenin etkisini bastırdığının göstergesi... fırtınanın kaynağı ne peki?

02 Aralık 2008 14:48
 
Toplam blog
: 72
: 1949
Kayıt tarihi
: 11.10.06
 
 
 
 

 
Şiir Sayfam: http://www.facebook.com/yilmaz.degirmenci.siirleri