- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
SİYAH MERCİMEK ÇORBASI
SİYAH MERCİMEK ÇORBASI
Önce 4 tane tavuk but alınır, biraz tuzla haşlanır, tavukların kemikleri çıkarılıp etleri ayıklanır. Bir gece önceden sıcak suya konan siyah mercimekler süzülür. Bir tencereye biraz tereyağı 1 kaşık sıvı yağ, 1 kaşık salça konulur ve içine çok ince doğranmış soğanla iyice kavrulur. Önceden ıslanmış siyah mercimekler konur ayrıca içine bir avuç erişte yoksa bir avuç tel şehriye konulur hepsi karıştırılır. Önceden haşlanmış tavukların suyu ilave edilir, yeteri kadar tuz konularak tencerenin kapağı kapatılır. Pişince bir tavaya biraz tereyağı ve nane kurusu konulur çevrilir çorbanın içine ilave edilir, önceden pişen tavuk etleri didiklenir ve kâselere konarak servise sunulur, afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ