Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '11

 
Kategori
Balıkçılık
 

Siyah Moli Balığı

Siyah Moli Balığı
 

Siyah Kadife renginde çok sakin ve uyumlu bir akvaryum balığıdır.


Molinin Görünüşleri: Dişiler , erkeklerden biraz daha toplucadır. Bu balıkların bir çok türü geliştirilmiştir. Bunlar; Beyaz benekli olanlar, tamamiyle siyah ve kuyrukları beyaz benekli olanlar şeklindedirler.... Beslenmeleri : Pul yemler, ufaltılarak verilirler. Hatta bu yemlerin arasında kurutulmuş yosun da ilave edilebilinir. Ayrıca akvaryumdaki canlı yosunlarlada beslenebilirler... Cinsiyet ayrımı ise, balıkların alt bölümlerinde bulunanan yüzgeçleri sayesinde yapılır. Alt bölümlerinde ince uzun çıkıntıları (gonopod) bulunan moliler erkek molilerdir. Dişilerinin karın bölgesinde ise üçgen şeklinde alt yüzgeç bulunmaktadır. Ani sıcaklık değişimlerinde ve soğuğa karşı fazla dayanıklı değildirler, yaşanabilecek problemlerin başında beyaz benek ve mantar hastalığı gelmektedir. Dişiler erkeklerden daha iri olup, buna karşın erkekler daha uzundurlar. Üremeleri: Dişilerin doğumdan sonra yavrularını yediğine pek rastlanmamıştır...dişiler oldukça doğurğandırlar..10 - 25 adet arasında yavru yaparlar. Canlı doğum olarak yavrularlar.
Yaşama alanları : Bitkili ve yosunlu akvaryumları severler. Bilhassa siyah Moliler beyaz benek hastalığına karşı çok hassastırlar.... Yaşam süreleri ise; 3- 4 yıl arasında değişmektedir....Beyaz benek hastalığından dolayı, direnci yükseltmek için, akvaryum suyuna her 10 litre su başına 2 tatlı kaşığı tuz ilavesi yapılır.... Habitatı ve Anavatanı : Orta Amerika bölümünün sakin nehirleri, nehirlerin denizle buluştuğu bölgelerdir.
Davranış Biçimleri : Barışçıl olmakla beraber , kendi türlerine karşı üreme dönemlerinde hafif çatışmalar meydana gelebilir. Sıcaklık: 22-28 derece olup, en fazla büyüdüğü boy: Erkekler de 8 cm, dişiler de12 cm'dir. Akvaryum Hacmi en az 50 lt. olmalıdır. Akvaryumun suyu, sert su olmalı ve PH değeri ise : 7.5 - 8.0 arasında olmalıdır. 

kaynak:nurideniz
 

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..