Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '16

     
    Kategori
    Sağlık
     

    Siyah noktalardan etkili kurtulma yöntemleri

    Siyah noktalardan etkili kurtulma yöntemleri
     

    Kaynak:http://www.ciltguzellik.com/siyah-noktalardan-etkili-kurtulma-yontemleri/


    Bayanların sıklıkla şikayetçi olduğu siyah noktaları iyi tanımak lazım. Yanlış yapılan işlemler sonucu yüzünüzde kalıcı izler olabiliyor. Siyah noktalar cilt altında kir ve yağın birleşmesi ile oluşur. Düzenli temizliği yapılan ciltlerde görülmemesi ve oluştuğu zamanda mutlaka kurtululması gerekir. Çünkü bir sonraki adım sivilce olur. Hem de o kocaman sivilce. Özellikle hormonal nedenlerden dolayı ergenlik döneminde ya da ileriki yaşlarda ciltteki aşırı yağlanmadan ötürü bazen önüne geçilemez hale’de gelebilir.
     
    Siyah Noktalar Nasıl Yok Olur
     
    Regli dönemleri ise vücudumuzun hormonal değişiklik gösteren, her ay karşı karşıya kaldığımız dönemlerdir. Bu yüzden çok bilinen akneler oluşur ki bunlar yağlanmaya bağlı gözenek tıkanmasından oluşur. Eğer bakterilerle de birleşirse kırmızı ve ağrılı olanları ile karşı karşıya kalırsınız ki bunlar için mutlaka ağızdan antibiyotik kullanımı gereklidir. Kozmetikler ya da cilt bakım tek çözüm değildir. Bu oluşan sivilceler ve siyah noktaları tırnak ile kesinlikle sıkmamak gerekir. Tırnaktan bulaşabilecek mikroplar ya da bakteriler sayesinde tüm yüzünüze yayılma olasılığı vardır. Ayrıca kalıcı izlere de sahip olabilirsiniz.
     
    Siyah noktalardan kurtulabileceğiniz en basit ve bilindik yöntem ise buhar banyosudur. Makyaj ve normal günlük kirden arındırdığınız cildinizle bakımınıza başlayabilirsiniz. Bir tencere içinde kaynattığınız suya yüzünüzü tutarak gözeneklerin genişlemesini sağlayın. Açılan gözenekleri elinizi değdirmeden ya da kulak temizleme çubuğu yardımı ile tek tek temizleyin. Gözenekler açıldığı için dışarıdan gözüken siyahlıklar kolayca yerinden çıkacaktır. Temizliğin ardından bol soğuk su ile gözeneklerin büzüşmesini sağlayarak, içeri kirin girmesini önleyin. Kendi nemlendiricinizi kullanıp bakımınızı tamamlayın. Bu basit bakımın sonunda çıkmayan siyah noktalar var ise kesinlikle sert cisimlerle çıkarmak için uğraşmayın. Ayrıca plastik şırınganın iğnesini çıkararak üzerine bastırsanız, hatta şırınganın içine ilaç çekiyormuş gibi basınç uygularsanız, içindeki yağın bile şırınganın içinde kaldığına şahit olacaksınız.
     
    Siyah Noktalar Nasıl Geçer
     
    Buhar banyosundan sonra uygulayacağınız ahşap tutkalı ise pek sıcak bakmayacağınız bir yöntemde olabilir. Kuruyan tutkalı soyarak yüzünüzden çıkarın . siyah noktaların üzerine yapıştığını gözünüzle göreceksiniz. Ayrıca 20 dakika kadar buhara tuttuğunuz cildinize pamuk ve elma sirkesi ile temizlemekte en kolay ve zaman almayan yöntemdir.Unutmayın ki bu yağ ile kir bileşirse sivilcelenmeler oluşuyor.
     
    Tam makyaj yapacağınız sırasında fark ettiğiniz bir öbek dolusu siyah noktayı ise diş macunu ile bertaraf edebilirsiniz. Acil olarak başvuracağınız bu yöntem ise ; kettle da ısıttığınız suya temiz bir bez yada havluyu batırın. Yüzünüzün o bölgesine 10 – 15 dakika kadar tatbik edin. Diş macunu sürerek ovalayın ve yüz fırçasıyla fırçalayın. Tahriş olmamasına dikkat edin.
     
    Cildiniz tipinize uygun alacağınız gözenek sıkılaştırıcı kremler ise bir nebze gözeneklerden kir girmemesini de sağlıyor. Hazır olarak satın alacağınız bantlar ise sadece siyah noktaları yerinden sökerek gözenekleri açık bırakıyor. Sonrasında mutlaka bir tonik ya da maskeyle gözeneklerinizi sıkılaştırmanız gerekecektir. Kozmetik olarak satın alacağınız peelingler ise siyah noktaların düşmanı. Pek çok kozmetik markası ve türleri kafanızı karıştırıyorsa ya da pahalı buluyorsanız evde yapacağınız maske ve peelingler vazgeçemeyeceğiniz bakım yardımcınız olacaktır. Peelinglerden sonra etkili bir maske yapmayı ihmal etmeyin. Peeling ve maskeleri haftalık olarak düzenli kullanabilirsiniz .Bunlardan denenmiş bir kaçı ise;
     
    Siyah Nokta Peelingleri
     
    Siyah nokta savar peeling
     
    Bir çay kaşığı kahve ve toz şekeri bal ile karıştırın. Her peeling için geçerli olan dairesel hareketlerle yüzünüze sürün. Şekerin pürüzlü yapısı cildinizi ölü derinden arındırırken , bal ile nemlendirirsiniz.
     
    Türk kahvesi peelingi
     
    Tahta kaşık yardımıyla 1 çay kaşığı toz şeker, 1 çay kaşığı bal , bir çay kaşığı Türk kahvesi, 1 çay kaşığı zeytinyağını karıştırın. Dairesel hareketlerle cildinize uygulayın. 5 dakika işleme devam edin. Soğuk su ile temizleyin. Buhar banyosundan sonra yapılırsa etkisi daha fazla olur.
     
    Badem yağı ve limon peelingi
     
    1 kaşık badem yağı, 1 kaşık limon suyu, 2 kaşık kil ve 1 kaşık balı birbiri ile homojen oluncaya kadar karıştırıyoruz. Yüzümüze iyice yedirinceye kadar uygulamaya devam ediyoruz. 1 saat kadar cildimizde bekletiyoruz. Ilık su ile temizliyoruz.
     
    Mısır unu ve yoğurt peelingi
     
    1 tatlı kaşığı mısır unu ve 1 yemek kaşığı yoğurt karıştırarak dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın. 15 dakika sonra yine ovarak çıkarın.
     
    Siyah Noktaları Temizleyen Maskeler
     
    Sıcak bal maskesi
     
    2 yemek kaşığı balı cildinizi yakmayacak sıcaklıkta ıstın ve 2 yemek kaşığı buğday tohumunu ekleyin. Göz çevresi hariç , özellikle siyah noktaları arındırdığınız yerlere sürün. 5 dakika boyunca dairesel hareketlerle uygulayın. 15 – 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın.
     
    Yulaf ve badem unu maskesi
     
    1 çorba yulaf ununu 1bardak su ile koyu hale gelene kadar pişirin. 1 tatlı kaşığı badem unu ekleyerek ılık halde yüzünüze ovarak uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın.
     
    Jelatin maskesi
     
    1 çay kaşığı aromasız jelatini yeteri kadar süt ile karıştırarak yumuşak bir kıvam elde edin. Mikrodalga fırında biraz ısıtarak ince bir katman olarak yüzünüze sürün. 15 dakika kuruduktan sonra sökerek temizleyin.
     
    Limon ve yumurta akı maskesi
     
    Yarım limon suyu ve 2 yumurtanın akını kısık ateşte , yumurtanın çok pişmesine engel olarak yoğun hale gelinceye kadar pişirin. Soğuyunca maskesi uygulayarak 15 dakika bekletin ve ılık su ile temizleyin. Doğal tonik olan yeşil çay, elma sirkesi, maden suyu ve gül suyundan birini seçerek mutlaka maskelerden sonra uygulayın.
     
    Gözenek Sıkılaştırıcı Maskeler
     
    Papatya maskesi
     
    1 çorba kaşığı kurutulmuş papatya ufalıyoruz. 1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane ile karıştırıyoruz. 1 çorba kaşığı bal ve 1 yumurta ile karıştırarak yüzünüze, boynunuza ve dekolte bölgesine uyguluyoruz. 10 -15 dakika bekleterek ılık su ile temizliyoruz.
     
    Domates maskesi
     
    1 domatesi püre haline getiriyoruz. Fazla suyunu bir tülbent yardımı ile uzaklaştırarak sadece posayı yüzümüze sürüyoruz. Yüzümüzde kurumasını bekleyerek soğuk su ile temizliyoruz.
     
    Karbonat maskesi
     
    Derinlemesine temizleyen karbonatı 1,5 -2 yemek kaşığı kıvamlı bir krem hale getirinceye kadar su ekleyin. Yüzünüze tatbik ettikten sonra 5 dakika bekletip soğuk suyla temizleyin.
     
    Kil maskesi
     
    Kil fazla yağı alarak , gözeneklerin tıkanmamasına yardımcı olur. Kil seçimi ise cildi korumak için önemlidir. Yağlı ciltler için yeşil kil, normale yakın ciltle için ise beyaz kil tavsiye edilir. 2 yemek kaşığı kile yavaş yavaş su ekleyerek sıvı bir karışım elde edin. Parmaklarınızla sürerek en fazla 5 dakika ekleyin. Daha fazla bekletmek çok kurumaya sebep olabilir. Ilık su ile temizleyin.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 60
    Kayıt tarihi
    : 29.09.16
     
     

    Cil bakımı, saç bakımı ve vücut bakım alanında uzmanlığım var. 2006 yılın bu yana bayan kuaförlüğ..