Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Siyah üzümün mucizesi nihayet keşfedildi

Siyah üzümün mucizesi nihayet keşfedildi
 

Gelin bu yazımıza, Hüseyin-Nimet Balkan’a ait güzel bir Antalya türküsünün sözleri ile başlayıp, mor veya siyah üzümün faydalarından çıkalım.

Antalya’nın Mor Üzümü
Sevenler Boyu Uzunu A Leylim
İmamın Küçük Kızını
Sarsam Ne Zaman Ne Zaman
Saran Kollar Yorulur Mu Bir Zaman
Seven Kollar Yorulur Mu Bir Zaman
Antalya’ Nın Kuyuları
Çayır Çimen Kıyıları A Leylim
Avdan Gelir Dayıları
Sarsam Ne Zaman Ne Zaman
Sevsem Ne Zaman Ne Zaman
Antalya’ Nın Altı Bakır
Atlar Gelir Şakır Şakır A Leylim
Sevdiğimin Gözü Çakır
Sarsam Ne Zaman Ne Zaman
Sevsem Ne Zaman Ne Zaman

Gerçi türkünün içeriğinde mor veya siyah üzümün faydaları ile ilgili bilgiler yok. Ancak Türk bilim adamları hiçte öyle demiyorlar.

Türk bilim adamları, anti kanserojen özelliği bilimsel araştırmalarla kanıtlanan siyah üzümün kanser hastalarında destekleyici tedavide kullanılması için proje yürütecekmiş.

Uzmanlara göre; siyah üzümün kabuğunda bulunan resveratrol adı verilen doğal antibiyotiğin lösemi hastalarında etkili olduğuna ilişkin araştırmalar yayımlanıyormuş...

Bu yayınlara göre; siyah üzümün soğuk hava koşulları, mantar enfeksiyonları gibi etkenlere bağlı olarak kendini korumak için ürettiği resveratrolun, antikanserojen ve anti mutajen özelliği bulunuyormuş.

Şimdi bu bilgiler ışığında, Antalya’nın mor üzümünün yanı sıra, Gaziantep’in o simsiyah üzümü her halde bu konuda başı çeker.

Yakında bilim adamları, alternatif tıbbın tüm hastalıklarda, modern ilaçlar ile birlikte kullanılmasını önereceklerini düşünüyorum. Tabi ilaç tröstleri meydanı boş bırakırlarsa!

Şunu toplumların tartışması gerektiğine inanıyorum. Kimyasal maddenin bulunmadığı, tamamen doğal olan alternatif tıp ürünlerinin kullanılmasından ne gibi bir zarar görülebilir? Tabi ilaç tröstlerinin dışındaki kesim.

Eğer böyle bir tıp söylemi gerçekleşirse, biz ülke olarak o zaman köşeyi döneriz. Tüm dünyada çok az ülkede bulunan bitkiler topluluğu, ülkemizde toplu halde bulunuyor.

Ben kişi olarak, her hastalığın tedavisinin doğada bulunduğuna inanıyorum. Ha modern tıbba karşımıyım asla. Modern tıp sayesinde insanoğlunun ömrü bu kadar uzadı. Gelecekte dahada uzayacak.

Ha; amaç uzun yaşamak mı? Benim cevabım hayır. Sağlıklı yaşamak.

Herkese, sağlık, mutluluk ve sevdikleri ile bir arada uzun ömür diliyorum.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..