Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ağustos '14

 
Kategori
İnançlar
 

Siyasal İslam dışındaki İslam İslam değil; siyasal İslam’da dincilik geçerli, dindarlık makbul değil

Siyasal İslam dışındaki İslam İslam değil; siyasal İslam’da dincilik geçerli, dindarlık makbul değil
 

Siz istediğiniz kadar elinizde Kuran dolaşın. Artık birilerine Müslümanlığı anlatmaya da gerek yok. Kelle kesen uleması fetvayı verdi: Müslümanlık ya bu dünyada hâkim olacak; değilse dünyayı cehenneme çeviririz!

Olaya tek yanlı bakmayalım; tablo yukarıdaki gibi görünüyor ama milenyum Süfyanları gerçekten ehli İslam’a saldırıyor olabilirler. Dünyanın dört bir yanında onlarca İslami örgüt niçin var, değil mi?

Ve bizler de Müslüman olduğumuzdan dolayı bu ateşin içindeyiz. Gerçi kuzey kutbunda kutup ayısı olsaydık yine içindeydik ya. Dünya büyük bir sorunla karşı karşıya. Ey insanlık, görülen o ki Bedir kılıçlarını çekmiş bir kısım İslam, kendileri ölecekler ama dünyayı da rahat bırakmayacaklar! Kıyamete kadar yanacak bir ateşten bahsediyorum.

İslami terör örgütleri niye var desen bir sürü açıklama getirirler. Hiçbirinin anlamı yok. Yok Amerika kurmuş da yok arkasında yeşil sermaye varmış da… Boş bunların hepsi boş. Açın Kuran’ı, birçok ayette Allah yolunda savaşın deniliyor. Dinin Müslümanlara emri. Müslümanlık din değil adeta savaş fetvası. Müslümanlar da mümin değil mücahit.  Peki, o zaman niye herkes El Kaide değil, Hamas değil? Yeteri kadar inanmadıkları ya da korktukları için. Allah kitabında Müslümanlara savaşmayı emrediyor, çok açık bu.

Gerçek İslam siyasal İslam. Gerçek İslam’da öyle mabetlerde oturup dua etmek falan yok. Benim anladığım Müslümanlığa göre kâfir kellesi koparmadan sadece ibadet ederek cennete falan gidemezsin. Ve şu etliye sütlüye karışmayan cami dindarlarının benim algıladığım dine göre Müslümanlıkları bile tartışılır. Maalesef Bedir’de, Uhut’da yanan ateş sönmedi, sönmeyecek. Muhammed’in torunları tebliğ üzere Müslüman olmayan ehli salip kalıntılarını kılıç zoruyla Müslüman edecek. Buradan bütün dünyayı uyarıyorum; Bedir’in ateşi kıyamete kadar sönmeyecek.

Barış ve hoşgörü, yaşanan Müslümanlığa uymuyor ki, yok böyle bir şey… Camilerde verilen vaazlar adeta cihat çağrısı. Ama tam olarak bilmiyoruz, bu örgütler mücadelelerinde haklı da olabilirler. Zira görüyoruz ki ehli iman dağlarında şeytanlar geziyor.

Evet, dünyanın dört bir yanında Müslümanlara karşı yapılan haksızlıklar, Müslümanlığa saldırılar, ülkelerini işgal var. Ama bu halin esas nedeni “Allah yolunda savaşın” emri. Tabii ki diğer olumsuzluklar da tuz biber oluyor. Artık insanlar Müslüman olmayı yeterli görmüyorlar; her Müslüman’ın aynı zamanda mücahit yani Hz. Hamza olması gerekiyor. Örneğin IŞİD militanları belki namaz bile kılmıyorlardır. Onlara göre mabetleri işgal altındaki bir İslam coğrafyasında namaz kılsan nolur ki… Haklı da olabilirler…

Dünya (hak ediyor ya da etmiyor konusu ayrı) bir İslam tehlikesi ile karşı karşıya. Hafife almayın, onlar ölürler ama sizi de rahat bırakmazlar. Yani bu ateş sonsuza kadar bizi yakacak. İstedikleri neyse verin desem ne istediklerini bilmiyoruz ki… İslami terör Kapitalizmin, Amerika’nın ve geleceğini dünyadaki kargaşaya bağlamış güç ve odakların işine geliyor. Hatta bu örgütlere yardım bile ederler.

Ne istediklerini bilelim, sonuçta bizler de Müslüman’ız, haklılarsa birlikte savaşalım. Hadi Hamas’ı anladık (ki benim görüşüme göre Hamas Filistin direniş örgütü değil, El Kaide ve benzerleri gibi cihat örgütü) Taliban, El Kaide, El Nursa, IŞİD ve diğerleri noluyor? İki rekât namaz kıldım diye kendinizi Müslüman sanmayın, kale alınmıyorsunuz; din uğruna savaşanlar Müslüman!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..