Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '12

 
Kategori
Güncel
 

Siyasallaşmış Alevilik yanlış yolda!

Siyasallaşmış Alevilik yanlış yolda!
 

İbretlik tablo; çünkü gösterilen tablolar ibretlik!!


Suriyedeki zalimi desteklemek adına Hatay'da  yapılan gösteri çok dikkat çekici... Amerikan emperyalizminin arkasına sığınarak son dönemin en büyük zalimlerinden birini sırf Alevi-Nusayri olduğu için desteklemek bu ülke insanına yakışmadı; mezhebi, meşrebi ne olursa olsun...

Siyasallaşmış Alevilik, şu son Suriye olaylarına çok yanlış bir yola girdi. AKP'ye karşı önyargı ve çeşitli siyasi yapıların tahriki bir kısım Alevileri, Hükumete karşı olacağım derken kendi devletine, kendi ülkesine karşı durma konumuna getirdi.

Suriyede işler bu kadar kızışmamışken yazdığım bir yazıda, Türkiye ile Suriye arasında savaş çıkarsa, Aleviliği sadece AK Partiye ve onun temsil ettiğini düşündükleri Sünniliğe karşı olmak diye değerlendiren siyasal  Aleviler,  bu savaşta Suriyenin yanında mı, yoksa Türkiyenin yanında mı olur diye sorgulamıştım.

Yazı, yayına girdikten bir kaç saat sonra geri çekildi. Gerekçe olarak da gelen tepkiler gösterildi.

Ben, "ben dememiş miydim" demiyorum. Ne var ki, belli mihraklar içerden ve dışardan gayretlerle Türkiye Alevilerini Esat'ın yanında saf tutmaya zorluyorlar. Ehl-i Beyit muhabbeti, Ehl-i Sünnetle aynı olan Alevilerin bu tahrike gelmeyecekleri ve gelmedikleri kesin...Ancak, yukarda da yazdığım gibi, Aleviliği sadece  Sünniliğe ve AKP'ye karşı olmak olarak gören siyasallaşmış Aleviler bu oyuna geliyor ne yazık ki...

Hafız Esat yaşarken Arap dünyasında bir söz vardı: Ortadoğu'da Mısır'sız savaş; Suriyesiz barış olmaz!

Bu söz aslında bir gerçeğin de ifadesiydi. Hafız öylesine cin fikirli bir adamdı ki, onu işin içine katmadan o coğrafyada silahları susturmak mümkün olmazdı. Oğul Esat'ın da babasının yolundan gittiği belli... Beklenenden çok daha ileri sinsi poliltikalar yürütüyor; kan döküyor, can alıyor.

Bunları yaparken Esat'in kolu Türkiye'ye kadar uzanıyor. Türkiye içinde fitne çıkararak, dışarda da Türkiyenin baş belası teröre destek vererek, mukadder sonunu geciktirmeye çalışıyor. Bütün bölgeyi kana bulamaktan, ülkeleri birbirine düşürmekten geri durmuyor.

Hatay'da elllerinde Esat posterleriyle yürüyen insanlar nasıl bir oyun için figüre edildiklerini biliyorlar mı?.. Son haberlere göre, Esat'in haber alma örgütü El-Muhaberat böyle bir yürüyüş tezgahlıyor ve Alevi hassasiyetini- daha doğrusu AK Parti ve Sünni karşıtlığını- örgütlüyor.

Bu talihsiz eylem, sadece siyasallaşmış Alevilerin eseri de olsa, korkarım Türkiye'nin birliğine ve dirliğine zarar verecek. Zalim Esat, bir şekilde Suriye'den gidecek; Suriye insanı demokrasi içerisinde kendi yönetimini kuracak, o zaman Esat için yürüyenler çok mahcup olacak...

Her gün yüzlerce insanını en ağır silahları kullanarak öldüren bir zalimi, ABD'yi bahane ederek nasıl desteklersiniz?... Zalimin arkasındaki güçler, Rusya, Çin ve hatta İran emperyalist değil mi?... Onların bölge üzerinde ve özellikle ülkemiz üzerinde hain emelleri yok mu? "Nasıl da aldatılıyorsunuz?"

Alevi önderleri, Ehl-i Beyt muhibleri insanlarını uyarmalı ve Zalimin kendini kurtarmak adına Aleviliği kullanmasına izin vermemeliler... Suriye'da akan kana elini bulaştıranlar iflah olmayacaklar çünkü...

Kendi ülkesini berbat eden Esat'ın bizim ülkemizin dirliğini düzenini bozmasına fırsat vermeyelim...

Lütfen dikkat!

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..