Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '13

 
Kategori
Deneme
 

Siyaset, bir ideal uğruna yapılırsa, daha anlamlı olur.

Siyaset, bir ideal uğruna yapılırsa, daha anlamlı olur.
 

Kim ne derse desin. Sen hala Türk Siyaseti'nin en büyüğüsün.


Tıpkı yaşamın anlamını bilerek yaşlanmak gibi, siyaset de, bir idel uğruna yapılırsa, daha anlamlı olur tabi ki.

Siyaset, kendimi bildim bileli içinde olduğum, yakından ilgilendiğim bir konu... Günün birinde iyi bir siyasetçi olmayı kafama koyduğum günden beri, daha büyük, daha güçlü, daha saygın bir Türkiye idealine ülkemi ulaştırabilmek için, alınacak tüm riskleri almaya, büyük Türk Milletinin layık olduğu yere vardığını göreceğim, o büyük güne kadar, elimden gelen her şeyi yapmaya yeminliyim. 

Başkalarının ne düşündüğünü bilemem. Ancak benim için, siyaset, ancak bir ideal uğruna yapıırsa, anlamlı ve değerli olur.

Çünkü siyaset, kişilerden çok geniş halk kitlelerinin çıkarlarını korumak, yaşam standartlarını yükseltmek, daha mutlu, daha güvenli bir toplum yaratabilmek için, bazen de topluma rağmen yapılır.

Bizimki gibi, eğitim ortalaması 7.sınıfa denk gelen bir toplumda, aktif okur - yazar oranının yerlerde süründüğü bir ülkede, bazen toplum, en doğru kararları veremeyebilir, gerçeğin ne olduğunu tam olarak idrak edemeyebilir. İşte tam da bu durumlarda, idealist bir anlayışla siyaset yapmak, çok daha önemlidir.

Siyaset, toplum için özveride bulunmanın, insanlık için doğru bir şeyler yapabilmenin en kestirme yollarından biridir bence.

Kimi parlak bir kariyer için, kimi toplumda daha saygın bir sütatüye kavuşmak için, kimi güç ve iktidar hırsını dindirebilmek, kimi de maddi gücünü arttırmak, nüfuzunu genişletebilmek için siyaset yapar; ülkemde de, dünyanın her yerinde de...

Başkalarının ne için, ne uğruna siyaset yaptığını bilemem ama... Bence siyaset, bir ideal uğruna yapılırsa, daha anlamlı olur. Tıpkı yaşamın anlamını bilerek yaşlanmak gibi...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..