Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '09

 
Kategori
Haber
 

Siyaset dediğin şey

Siyaset dediğin şey
 

Geçen hafta yaşananlar bizlerin dahil dünyanın bir çok yerinde takdirle karşılandı. Bizlerin derken bazı gruplar hariç. Kendilerine ne isim verirler bilemiyorum. Ama bizler onlar için bir isim bulmaya çalışmayacağız.

Hayretle ve ilgiyle takip ediyorum. İnsanlar konuştuklarının farkındalarmıdır bilmiyorum ama çok ilginç detaylar çıkıyor. Bunların en ilginçleri arasında;

-Sayın Yaşar Nuri Öztürk'ün diğer ülkelerinde laikliği kabul etmesi hatta Ulu Önder Atatürk'ün getirdiği laikliğn kabul etmeleri üzerine bir tezi var. Bari olsun bitsin bizim topraklarımıza katılsınlar kökten değişiklik yapmalarına gerek kalmaz. Böyle bir saçmalık olur mu? Biri de çıkar derki madem siz öyle diyorsunuz o zaman gelin sizinki şeriat olsun.

-Birde Amerikadan bir bayan gelmiş birşeyler söylemeye çalışıyor. Bu gelen bayan uzaklardan gelse de ismi o kadar uzak değil. Zeyno hanım televizyondanda izlediğimiz kadarıyla bazı açıklama ve araştırmalarıyla epeyce bir tepki toplamıştı. Amerika'nın en büyük üç müttefiki vardır. Birincisi Yahudi Lobisi, ikincisi Rum Lobisi, üçüncüsü ise Ermeni Lobisi. Zeyno hanımda bunların lobisi gibi açıklamalar yapmamışmıydı.

-Sayın Öymeni ve onun gibi bürokratları unutmamak gerekir. Zira diplomatlık adına aldığı tavırları insanlık adına neden alamadığını bir türlü açıklamıyor. Ordaki insanların canı bazıları ile karşılaştırılmayacak kadar ucuz. Zira diplomasi ayağına gerçekleri konuşup söylemek küstahlık ve terbiyesizlik sayılıyor. Oysa yaptığının bir insanlık suçu olduğunu bilmiyor.

- Dünyanın ekseninde Amerika vardır. Bu tez ile hareket edenler esas merkezdekinin insan olduğunu unutuyor galiba. Tüm temeller insan üzerinedir. İnsan ölümlüdür devletlerde. Her daim bir süper güç ortaya çıkabilir. İsrail ve Amerikaya bir bakın. Bir savaş esnasında bırak müttefikini kendi kendini bile gözü kırpmadan vurmuyor mu? Sizler buna rağmen nasıl bu kadar cüretkar konuşabilirsiniz?

Bizler Orta Asyadan Anadoluya ve tüm dünyaya yerleşmiş bir milletin soyundan gelen ve tarihi ile şeref duyan bir milletiz. Şanımıza ve şerefimize layık olan bize düşman olmayan, el kadırmayan hiç bir millete düşman olmamış ve el kaldırmamışızdır. Düsturumuz Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi Yurtta Sulh Cihanda Sulhtur.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..