Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '10

 
Kategori
Siyaset
 

Siyaset dünyasından inciler....

Siyaset dünyasından inciler....
 

gamespot.com


Çevre Bakanı Veysel Eroğlu Allianoi'ye destek verdiği için Tarkan'a çatmış. Tarkan, tarihi eserlerin sular altında kalmasını birçok kişi gibi istemiyor. Ama çevre bakanı suyu çok seviyor. Neden mi?
Bakanın daha önceki görevlerine bakalım.
Veysel Eroğlu, Erdoğan'ın İstanbul belediye başkanı olduğu dönemde, İSKİ Genel müdürü, Başbakanlığı döneminde ise önce Devlet Su İşleri Genel müdürü, şimdi ise Çevre ve Orman bakanı.

Sayın bakan, kendi mesleki geçmişinin etkisini, geçmişin mirasından üstün tutuyor demek ki....

******

Başbakan Erdoğan, Bedri Baykam'ın söylediği iddia edilen"Referandumda evet oyu vermek vatan hainliğidir" sözüne çok büyük tepki vermiş. Aslında Bedri Baykam bugün yaptığı açıklamada ne yazdığı "Sivil dikta" kitabında ne de kendisiyle yapılan röportajda böyle bir cümle sarfetmediğini açıklamış. Bunun yanında, Başbakanın kendi bakanı Egemen Bağış'ın söylediği "Hayır oyu verenlerin aklından zoru vardır"açıklamasına ise bir tepki göstermemesi evetçiler tarafından çok normal karşılanmış.

******

Başbakan en sonunda baklayı ağzından çıkardı. Televizyonda canlı izledim. "HSYK, CHP nin arka bahçesi olmuştur. Biz HSYK yi bu durumdan kurtaracağız" demekle aslında referandumda evet çıkması halinde tarafsız olan "HSYK yi kendi ön bahçemiz haline getireceğiz."demek istemiyor mu?

******

Bir sözüm de Kılıçdaroğluna;

"Darbe olursa tankın önüne ilk önce ben çıkarım." sözüyle eski Rusya Devlet Başkanı Yeltsin'e özenen Kılıçdaroğlu, karşısındaki kalabalığı görünce hızını alamayıp, önce "Genel af çıkaracağız." Sonra da "Türbanı biz çözeceğiz." demekle Erdoğan'a çok güzel iki gol pası verdi. Tabii Başbakan da ne de olsa eski futbolcu. Bu fırsatı kaçırır mı? Türban konusunu "13 Eylül'de meclise gel, orada çözelim." dedi. Genel af konusunda ise zaten Kılıçdaroğlu teröristler hariç diyerek önceden çark etti. Bugün Kılıçdaroğlu "Türban olayını çözmek için yasaya gerek yok " deyince, bu cümle bana yıllar öncesini hatırlattı.

Necmettin Erbakan'ın % 7 - 10 civarında bir oy potansiyeli varken, CHP mitinglerinde "Erbakan Başbakan, şakadan şakadan" diye daha o zamanlar insanlar dalga geçerlerken zaman içersinde o kişinin nasıl başbakan olduğunu gördüler. Erbakan, kendi partisinin mitinglerinde kadınların tesettüre girmeleri gerektiğini ancak bunu zorla değil de, kendilerine doğruları anlatarak, ikna yöntemiyle bu işi başaracaklarını anlatıyordu.

Şimdi Kılıçdaroğlu da bence türban konusunu ona benzer bir yöntemle çözmeyi düşünmüş olabilir. Yani üniversiteye türbanla girmek isteyen öğrencilere, başı açık şekilde girmelerinin daha doğru olduğunu anlatarak onları ikna edecek, böylelikle öğrenciler türban heveslerinden vazgeçecekler. Böylece türban sorunu çözülmüş olacak.

Bakın, İran'da rejim değiştikten sonra İranlı kadınlar türban takma konusuna nasıl ikna edilmişler? Ve bu ikna yöntemi bugün İran'da hala geçerli.

Nasıl mı?

Kırbaçla.....

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..