Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasetçi ve kültür derinliği

Siyasetçi ve kültür derinliği
 

Siyasetçi sorun yaratmayan var olan sorunları çözen karakterde olmalıdır. Var olan sorunları çözmekle kalmayıp koşulları ve imkânları daha iyiye nasıl taşırımı düşünmelidir. Yoksa eldekiyle yetinmekle siyaset yapılmaz. Çünkü millet hizmet bekler. Ölümü gösterip hastalığa razı etme gibi bir anlayışta kimse olmamalı. Yapılabileceğin en iyisini yapmak için çabalayacağız. Sorunların çözümü için plan, proje gereklidir. Bu da iyi bir kültür, tarih bilgisi olan için kolaydır. Sorunu çözerim diye bir plan ortaya atabilirsiniz, ancak o plan sizin ayağınıza da dolanabilir. Siyasetçi atacağı adımı iyi hesap etmek zorundadır. Onun sorumluluğu gereği bu önemlidir. Siyasetçi atacağı adımı ve söylediği sözleri iyice bir tartmalıdır. Düşünmeden söyleyeceği bir sözün nelere yol açacağını hesap etmelidir. Her an dikkatli, temkinli, akıllı, uyanık olmalıdır. Hiçbir oyuna ve aldatmacaya alet olmamalıdır. Önüne ve arkasına bakan siyasetçi olmalıdır. Önü yani geleceğe yönelik kararlarını arkasına yani geçmişe bakarak analiz ederek kararını vermelidir. Bu makamın sorumluluğu bunu gerektirmektedir. Bu sorumluluğun bilincinde olacağız.

Bilimden kopmayan siyasetçinin alacağı kararlar isabet olur. Siyaset fikir bazında yapılmalı. Kültür birikimi sayesinde insan neyi, ne zaman yapacağını bilir.

Bilime de doğuyu ve batıyı harmanlayarak ulaşacağız. Dünyanın birikimlerinden faydalanacağız. Bu da Bilim adamlarını, edebiyatçıları, yazarları tanımakla olacaktır. Avrupa’yı tanımamız gerek. Teknolojik ve medeni birikimden faydalanmak gerek. Bilenle bilmeyen hiçbir olur mu? Bilenle bilmeyenin sorunlar karşısındaki tutumu, isabet kararı hiç aynı olur mu? Siyasetçinin farkı bu olmalıdır.

Siyaset para ile değil kültürle yapılır. Kalıcı güvenilir ve sağlam bir imajınız ancak gelişmiş kültürünüzle olur. Siyasetçinin akıllı olması işte bu yüzdendir. Kültür geçmiş birikimlerin hayat geçirilmesi ile elde edilir.

Kültür derinliği iyi olan insan önüne engel gelmeden engelleri yok etmektir. Geçmiş tecrübelerden faydalanmak kültür derinliğinin özüdür.

Türkiye’yi dünyanın içine koymak için kültür derinliği iyi olan siyasetçiye ihtiyaç vardır. Biz bunu başaracağız.

Kültürel derinlik, tarih, ekonomi, edebiyat, sosyoloji gibi konularda elde edilen birikimlerin tecrübe edilmesi ile oluşur. Bizim bütün bu konularda uzman olmamız çok da mümkün değil. Ancak ekonomi, sosyal, tarih, matematik gibi bilim dallarında danışmanlarınızın olması ile mümkündür. Biz de bunu başaracağız. Bütün bunlara sahip olan siyasetçi güçlü olur. Atacağı adımlarda yanlış bir şey yapma olasılığı azalır. En azından kendine yakışır bir tavır sergiler. Siyasetçinin felsefesi bu olmalıdır. Bizim felsefemiz bu anlayışta olacak. Bu felsefede bilim adamları, sanatçılar ve profesörler olacak. Onların desteği ve yardımı ile herhangi bir ideolojiye dayanmadan tarafsız bir şekilde bilimin öngörüsü altında yönetimimizi gerçekleştireceğiz. Hizmetimiz sadece millete olacak.

Biz her türlü eleştiriye açığız. Bizi eleştirsinler bunu da destekleriz. Herkesin fikir ve düşüncelerine açığız. Eğer bu devletimiz için faydalı olacaksa buyurun konuşun, yazın. Bunu da kimseyi aşağılamadan, hakaret etmeden, küçümsemeden, suçlamadan, kınamadan seviyeli bir şekilde gerçekleştirin.

Belirli bir kesimin yâda kendisinin menfaatine değil de bu milletin hayrına olacak her uyarıyı, önlemi, çözümü dinleriz. Çünkü bizim siyasi edebimiz bunu gerektirir. Biz kimseye değil herkese hizmet ederiz.

Günümüzde ciddi sorunlar var, onların dışında siyasi tartışmalar yaşanıyor. Bunlara karşı doğru çözümü sunmak için işte kültürünüz devreye girecektir. Yoksa önce dediğinizi sonra değiştirerek aman yanlış dedik gibi bir mazereti siyasetçi yapmamalıdır. Elbette insanız hata yapabiliriz.

Ancak siz normal vatandaş değilsiniz, bu makamın sorumluluğu ağırdır.

Başkaları bir kere düşünse siz iki kere düşünmek zorundasınız.SAYGILAR

 
Toplam blog
: 2
: 224
Kayıt tarihi
: 13.09.08
 
 

Ben 1988 Bursa doğumluyum. İlk, orta, lise öğrenimimi Bursa da yaptım. Şu an da Uludağ Üniversitesi'..