Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '10

 
Kategori
Güncel
 

Siyasetçi ve tacizci 26 gazeteci

Balyoz planı diye lanse edilen ve darbe planı içerdiği iddia edilen haberde, bu darbe planına göre tutuklanacak 20-30 gazetecinin adı geçiyor. Bunlar, bu darbenin doğru olduğunun anlaşıldığını, fiil gerçekleşmemiş olsa bile niyetten dolayı, bunun kendileri bakımından bir cezası olması gerektiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuşlar.

Burada iki tane garabeti; basın ve düşünce adına iki utancı belirtmek istiyorum.

Birincisi, ülkenin çok önemli bir kurumu olan asker bana karşı suç teşkil edecek bir harekat yürütülüyor dediği halde, ortalıkta ne olduğu belirsiz pek çok olay olduğu halde ve ülkenin önemli bir kesimi, hukuksal süreçlerin işlemediğini söylediği halde, bu kişiler, şüphesiz ve kuşkusuz bir şekilde, mahkemesi görülmemiş, savunulması yapılmamış bir konuyu gerçekmiş gibi anlamak ve sunmak acizliğini göstermekteler.

Diğeri ise, bu haberlere ilişkin bir fotoğrafta, bu suç duyurusunun yapıldığı toplantı sırasında arkada insanların elde tuttukları pankartlar görünüyor.. bunların birinde şöyle yazıyor: "İPEKÇİ MUMCU DİNK BİR DAHA ASLA"

Bu pankart hiç kuşkusuz, hiçbir hukukiliği olmayan, bu nedenle, siyasal bir girişim olan ve siyasal bir angajmanı olan bir konuda bu isimleri sömürme ve bir tür tecavüzdür. Hani birisi birinin evine zorla girer de 'haneye tecavüz' denir ye, onun gibi, siyasi amaçlarına ulaşmak için kirli bir şekilde isimlere tecavüz etme eylemi.

DİNK, yaşıyor olsaydı, bu kişilerin siyasal eylemini destekliyor olabilir miydi? Belki, ama belki de değil, onun adını kullanmaya ne hakkınız var? Ya da MUMCU, büyük ihtimal, bu kişilere karşı en sert eleştirel yazıları yazacak kişi olduğu halde, onun adı kullanılarak, onun savunacağı görüşlere karşı bir harekatın parçası olarak kullanılıyor.

Kendi siyasal amacın için her kim olursa olsun, bir adı, kamusal bir değeri kullanmak ayıptır, sömürücüdür.

Bu gazetecileri, gazeteciliklerini siyasallaştırdıkları için, -çünkü suç duyurularının hukuksal zemini yok- ve hadleri olmadığı halde belli isimleri amaçlarına alet ettikleri için ayıplıyorum.

 
Toplam blog
: 467
: 1012
Kayıt tarihi
: 21.10.07
 
 

Ankara'da yaşıyorum. Çeşitli güncel konularda, zaman zaman "Neden olaya böyle bakılmıyor?" diye düş..