Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '07

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasetçiler için seçim dersleri 4: TBMM gündeminde dokunulmazlık olmasın

Siyasetçiler için seçim dersleri 4: TBMM gündeminde dokunulmazlık olmasın
 

21 Mayıs 2007 tarihinde TBMM web sayfasında yayınlanan gündemindeki 441 maddenin 199’u Yasama Dokunulmazlığının kaldırılması hakkında (1). Her madde aşağıdakine benzer cümleler içeriyor:

"... Milletvekili ... Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Başbakanlık Tezkeresi ve Anayasa ve Adalet Komisyonları Üyelerinden Kurulu Karma Komisyonun Kovuşturmanın Milletvekilliği Sıfatının Sona Ermesine Kadar Ertelenmesine Dair Raporu ve ... Milletvekili ... ve ... Milletvekilinin İçtüzüğün 133 üncü Maddesine Göre Rapora İtirazı"

Gündemde sürekli duran ama hiç görüşülmeyen bu dokunulmazlığın kaldırılması maddeleri gündemi kalabalıklaştırmaktan başka işe yaramıyor.

Daha önce dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini, yapılamıyorsa seçilmeden önce milletvekillerinin dokunulmazlık istememe şansı olmasını önermiştim (2). Seçimden önce ya dokunulmazlığı kaldırın ya da milletvekillerine istememe hakkı verin. Biz de dokunulmazlık isteyeni seçmeyelim.

Bu istediğimin şu andaki telaş içinde sıraya gireceğini hiç düşünmüyorum. O zaman tüm partiler seçimlerde dokunulmazlığın kaldırılacağı sözünü vermelidir. O sözü vermeyen parti olursa, biz seçmenler, ona oy verirken çok düşünmeliyiz.

(1) TBMM Gündemi: http://www.tbmm.gov.tr/gundem/gundem.htm
(2) Dokunulmazlık istiyor musunuz?: http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=39535

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..