Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasetçiler için seçim dersleri 9: YouTube ve Seçim 2007

Siyasetçiler için seçim dersleri 9: YouTube ve Seçim 2007
 

Bugün Milliyet’te “YouTube meydanları aratmıyor” başlıklı bir haber yayınlandı (1). Bu haberde seçimlerle ilgili 10 bin video olduğu yazılmış.

Bu konuya ilk kez Nisan ayında değinmiştim ve YouTube’un seçimlerde nasıl rol alacağını anlatmıştım (2). Bu yazımın sonunda “Belki bir akşam haberlerde seçim yasaklarını ihlal ettiği için YouTube'a erişimin yasaklandığını belirten bir YSK bildirisi dinleyeceğiz. ” demiştim. Bu yalnızca bir şakaydı, umarım YSK ciddiye almaz. 5 Mayıs’ta yazdığım başka bir yazıda da aynı konuya değinmiştim (3).

Siyasi partilere sanal ortamla ilgili önerilerim olacak:

• Partiler Internet’i bir propaganda ortamı olarak çok iyi değerlendirmelidirler.
• Yalnızca yandaşlarının video yüklemeleriyle yetinmemeliler, kendileri de propaganda videolarını hem partinin web sayfasında hem de YouTube gibi ortamlarda yayınlamalıdırlar.
• YouTube’da yayınlanan videolar izlenmeli, incelenmeli, karşı propaganda videolarına yanıtlar hazırlanıp, benzer anahtar sözcüklerle yayınlanmalıdır.
• Yazılar ve videolar okunabilmesi ve kolay izlenebilmesi için kısa olmalıdır. Bir paragraftan uzun yazı okunmaz, 3 dakikadan fazla bir video klip izlenmez.
• Spam olarak değerlendirilebilecek e-postalar asla gönderilmemelidir. Bu tür e-postaların tepki toplama olasılığı vardır.

Yazımı daha önce yazdığım yazının son cümlesiyle bitirmek istiyorum: “Bu seçimlerde partiler arasında bir YouTube Savaşı yaşanacaktır. Bu savaşa hazırlıksız yakalanan partiler seçimlerde kayba uğrayabilir.”

(1) YouTube meydanları aratmıyor! Partilerin propaganda yarışı sanal alemde: http://www.milliyet.com.tr/2007/07/03/son/sonsiy07.asp
(2) YouTube seçimlerde çok konuşulacak: (10-4-2007) http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=34914
(3) Milliyet Blog ve Seçim 2007 (5-5-3007): http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=39014

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..