Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '13

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasetçiler ne zaman tarihten ders alacaklar?

Siyasetçiler ne zaman tarihten ders alacaklar?
 

Türkiye'de devlet TAM GÜN YASASI ile sağlık sistemini çökertiyor. Ben hekim değilim, tıp eğitimi almadım. Ama zaten bu tıptan ziyade ekonomi ile ilgili bir konu.

Dünyada ne zaman devlet fakir halkı koruyacağım gerekçesi ile piyasalara müdahele ettiyse, fiyatları belirlediyse, verimli çalışanın çalısmasını engellediyse bu ekonomideki kıt kaynakların onları toplum yararına en verimli kullananların elinden alıp verimsiz kullananların emrine vermek demek olmuştur. Devlet iş, emek, sermaye piyasalarına müdahele etmemeli sadece serbest piyasaların sağlıklı işleyerek kıt kaynakları en verimli kullananlara dağıtmasını sağlayacak Hukuki altyapıyı oluşturmalı, yargıyı ve merkez bankasını bağımsız bırakmalı, vatandaşların güvenliğini sağlayacak yasaları çıkarıp uygulamalı.

Devlet TAM GÜN YASASI ile üniversitelerden değerli TIP öğretim görevlilerini kaçırmakta, sağlık sektöründe karaborsanın oluşmasına, kalitesiz ve yetersiz sağlık hizmetine sebep olmaktadır. Fakir halkı paraya gözü doymaz doktorlardan koruyacağım gerekçesi hiç istenen sonucu vermez. Tarihte hangi ülkede hangi devlet hangi piyasaya bu şekilde müdahele ettiyse sonuç karaborsa, artan fakirlik, kalitesiz ve yetersiz hizmet ve kaynakların verimsiz kullanılması olmuştur. Devletin görevi piyasalara müdahele etmek değil piyasaların etkili çalışması için gerekli hukuki altyapıyı oluşturmak olmalıdır. Tarihten biraz ders alın, yeter artık.

Rasih Bensan 20 Şubat 2013

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..