Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '15

 
Kategori
Deneme
 

Siyasetçiler ölmeyecek mi?

Siyasetçiler ölmeyecek mi?
 

Kasıl kasılabildiğin kadar. Böbürlen dilediğince. Bakalım ne vakte kadardır saltanatın?!


Merak eder dururum nicedir: Siyasetçiler ölmeyecek mi?

Öylesine büyük bi hırsla asılırlar ki hayata... İnsan gayri ihtiyari,  fani olmadıklarını düşünür.

Başka bi evrenden gelirler sanki. Hiç niyetleri yoktur buradan gitmeye. Öyle yapışırlar ki toprağa. Öyle üşüşürler ki nimetlerine. Kimse kıpırdatamaz onları yerlerinden. Oldukları yere kök salacaklarmış gibi.

Ne yenilgiden arlanırlar ne mağlubiyet kabullenirler. Her daim haklıdır efendiler! Yanlış yapabileceklerini düşünmeden...

Ne aptalcadır hırsları oysa. Gitmeyip de kazık çakan var mı ki yeryüzüne?! Gücü, kudreti nereye dayanırsa dayansın, Azrail'e karşı durabilen bulunur mu?

Vakti gelen gider bu diyardan... Politikacılarla siyasetçiler de!..

Siyaset yap. Bol keseden at, tut! Aklına geleni vadetmezsen hatırım kalır haa! Sen gidince, hesabı soran kalmaz nasılsa. İlahi huzura vardığın gün hariç!

Yalan sende. Dolan da arkadaşın! Alavere, kankan. Dalavere süt kardeşindi; değil mi?! Hoplayıp, zıplayıp durabilirsin şimdilik... Tabii, hakkın rahmetine kavuşmamak kaydıyla!

Her seçimi sen kazan; eyvallah! Parsayı da toplamanda bi mahsur yok; çekinme hiç! Kefenin kaç bin metre?; bilemem ama... İşin herkesten zor; yolun herkesten uzun; bilesin.

Milyonların yerine indirip kaldırdın elini... Sessiz yığınların feryadı da sendin; di mi abim?! Bulduğun kürsü de döktürüp durdun da... Şimdi kim toplayacak ardını?!

Esneyip durdun keyfince. Ara da bi geviş de getirmişsin! Ben diyenlerin yalancısıyım kardeşim! İstersen o tekerlek göbeğine de sor! Hiç ölmeyecekmiş gibi sarılsan da tahtına... Elbet çıkacaksın sarayından... Tabii ki düşeceksin ikbalden. Şimdi keyfine bak iyisi mi. Bunun acı acı çıkarması da var!

Geldiğin yeri unutmasan iyi edersin dostum. Hepimizin varacağı yer bir. Şişinip dursan da kendi kendine. Hesabın görülür bi gün... Dünya kimseye mülk değil; kadıya da. Marifet, bunu gitmeden öğrenmekte...

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..