Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '20

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasette Düzey

Siyasette üslûp ve düzey çok kere tartışılmıştır…

Siyasetçilerin amiyane tabirle ucuz siyaset güttükleri ve bu yüzden de çokça birbirlerine hakaret ettikleri dillendirilmiştir.

Gerçekten de, siyaset arenasında siyasetçilerin çok nazik ve kibar olduklarını söyleyemeyiz. Özellikle, partilerin meclis toplantılarında, partinin yegâne liderinin nasıl da muarızı partiye verip veriştirdiğini ama yeri geldiğinde ağza alınmayacak laflarla yerdiğini görmüşüzdür.

Tabii ki bazen bu durum, hakaret boyutlarına kadar vardırılmakta. Nedense bizde siyaset, toplumun sorunlarını çözmek amacıyla yapılmaz. Esasında tamam siyasetçiler, siyasete ülkesinin sorunlarını çözmek maksatlı girerler ama siyasetin sıcak gündemine daldıklarında, birden o söz söylemenin şehvetine kapılarak, popülist siyasetin tuzağına düşerek, çoğu kez hakarete varan söylemlerde bulunurlar.

***

Siyaseti gerçekten de düzeyli icra etmek gerekiyor. Neden derseniz? Bizim ülkemizde, siyaset kurumu içinde cereyan eden olaylar şıpından toplum tabanında da karşılık bulabilmekte. Siyasetçilerin nezaketten yoksun söylemleri, siyaset yaptıklarını zannederek birbirlerini aşağılamaları, yaftalamaları, tüm bunlar toplumumuzda da karşılık bulmakta.

Yine ülkemizde şimdilerde moda olan ise, rakibini mahkemeler vasıtasıyla sindirme. Gerçekten de bazen siyasetçilerin, çok ağır hakaretlere maruz kaldıklarını görebiliyoruz.

Öte yandan gazetelerde köşe yazan gazeteciler de bu bağlamda hakaret vakalarını ele alan yazılar nakşetmekteler. Sonuç itibariyle ülkemizde her alanda bir düzeye ihtiyaç duyulmakta. Özellikle, siyasetçilerin göz önünde olmaları hasebiyle daha dikkatli ve özenli sözcük seçimi yapmaları, yine açıklamalarında daha tutarlı ve seviyeli bir üslûp seçmeleri gerekmektedir.

 

 
Toplam blog
: 706
: 83
Kayıt tarihi
: 18.05.16
 
 

Ben, Uludağ Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü mezunuyum. Şuan için öze..