Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '17

 
Kategori
Seçim
 

Siyasette Oy Arttıma Taktikleri

Oy arttırma taktikleri aslında bu paylaşıma sığmayacak kadar geniş ve sayısızdır. Ancak biz en etkili yaklaşımı size açıklayacağız. İktidar partisinin seçmenlerinin oylarını ve desteğini nasıl yanınıza alabileceğinizi öğrenmek isterseniz okumaya devam edin.

Siyasi partilerde oy arttırma taktikleri içinde en etkili olanı eleştiri silahını doğru kullanmaktır. Kendinizi bir doktor olarak düşünün, yapacağınız şey, hastanızın gönlünü kazanarak acı bir ilacı seve seve içmesini sağlamak veya bir tedaviye razı etmek gibidir. Daha kolay bir yaklaşımla, bir babanın hiddeti ve şefkati arasındaki denge gibi olmalı tutumunuz. Peki, rakip partiyi ya da rakip partinin yaptıkları işleri eleştirip nasıl oy kazanabilirsiniz? Aslında eleştiri sevilmeyen ve antipatik bir şeydir. Nasıl olur da oy kazandırır? Şöyle ki:

“Yiğidi Vur Hakkını Yeme”

Oy artırma taktikleri içinde eleştiri yaparken bile rakibinizi övmeyi unutmayacaksınız. Asıl oluşturulacak algı ve psikoloji, karşınızdakinin yanında ve onun destekçisi olduğunuzu varsaymalarını sağlamaktır. Gerçekte ne düşünürseniz düşünün “yiğidi vur hakkını yeme” söylemi ülkemizde çok tutmaktadır. Hasmınızın hatalarından bahsederken onu rencide ve tahrik etmemelisiniz. Peki, bu yolla nasıl oy toplanır? Aslında insanın yapısına ters bir durumdur. Rakibini hem övmek, hem de hatalarını onun etrafındakilerin tepkisini almadan dile getirmek, gücünüze gidebilir.  Dilerseniz daha anlaşılır olmak için rakibimizin bir açığını bulduğumuzu farz edelim bu hatayı, rakibimize “falan” diyerek temsili şekilde ele alıyoruz:

“Falan siyasi partinin falan milletvekili, belediye başkanı, il başkanı bildiğiniz gibi şöyle bir tutum içinde olmuştur. Bu tutum konusunda kendisini yadırgamıyoruz. Ancak etrafındaki parti ekibine zarar verecek bir tutum sergilemiş ve destekçilerini hayal kırıklığına uğratmıştır. Şahıs, sevdiğimiz ve değer verdiğimiz dürüst bir insandır. Ancak milletimize zararı dokunacak hataları değerlendirmek ve dile getirmek bize milletin verdiği görevdir. Siyasette hatalar kişileri değil büyük ölçüde toplumu zarar sokar. Bu nedenle bu duruma tepkisiz kalmamızı kimse beklemesin. Her yönüyle iyi bir insan olmak, siyasi olarak her yaptığınızın takdir edilmesi anlamına gelmiyor. Kendi içimizden biri de olsa aynı kusurdan dolayı eleştirirdik. Siyasetçiler bir aracın direksiyonundaki şoförler gibidirler, hata yapma lüksleri yoktur. Falan siyasi partinin falan üyesi bu girişimi ile çevresine zarar vermektedir. İyi niyetini bildiğimiz bu şahsın aslında şu şekilde ki “……” hareket etmesi daha doğru olmaz mıydı? Dinimiz haksızlık karşısında susan insanları şeytan olarak kabul etmektedir. Bu nedenle açıklama yapma gereği duyduk.
Bu olumsuzluğun düzeltileceğine inancımız sonsuzdur. Hem ülkemiz hem de bu siyasi partiye inanan ve gönül verenlerin daha fazla üzülmemesi için kendisine tavsiyemiz kararı tekrar gözden geçirmesidir. Eğer değerlendirmek ve görüş bildirmek üzere bize başvururlarsa her zaman diyaloğa ve yardıma açık olduğumuzu belirtmek isteriz.” Bu tip söylemler, oy toplamak bakımında en etkili oy arttırma taktikleri içerisindedir.

Görüldüğü üzere kaşımızdaki rakip parti elemanını hem öğdük hem de yerdik. Konuşmamızdan kimse rencide olmadı ve iyi bir puan topladık. Hatta bu olumlu ve yapıcı tutumumuzdan dolayı, bizi takdir edenlerin çoğu, gelecek seçimde oylarını bize vermeyi düşünmeye başladılar bile.

Hasmınıza Haksızlık Yapana Yüklenin

Bir diğer taktikte ise rakip partinin başbakanı ya da milletvekilini bazı tutum ve davranışlarından dolayı destekleyin hatta hasmınıza haksızlık yapana yüklenin. Bazı medya ve gazeteler, gerçekten doğru işleri bile hazmedecek sindirime sahip değillerdir. Yarın o koltukta siz olsanız aynı şekilde size de yükleneceklerini unutmayınız. Bu nedenle bazen onları da karşımıza alarak eleştirmek, oy arttırma taktikleri olarak en kolay olanıdır. Evet, siyasette “yiğidi vur hakkını yeme” gerçeği ile kısa sürede iktidar olmak, oylarınızı arttırmak mümkündür.

Şunu unutmadan toplum tarafından benimsenmeyen tutum ve davranış içinde olanları partinizden ayıklarken de oy toplamayı bilmelisiniz. Kısaca “yanlış işleri içinde olan bizden biri olsa bile bu camiada yeri yoktur. Zaten milletimizin bizden de beklediği bu değil midir” anlayışını kullanmak pek zor olmasa gerek. Gelecek yazımızda sizleri iktidara taşıyacak en etkili taktikleri paylaşmaya devam edeceğim.

Said Koçdemir
Elazığ

 

 

 

 
Toplam blog
: 16
: 114
Kayıt tarihi
: 31.10.16
 
 

Yaşadığımız hayat, birleşik hayatların bir yansıması. Çok şey iflas etmiş durumda. Ahlak bozulmuş, ..