Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '09

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasette özlenen nezaket

Siyasette özlenen nezaket
 

Sizi çok özlüyoruz Sayın Bülent Ecevit


Bülent Ecevit, siyasi hayatımızda konuşma üslup ve nezaketi ile herkesin takdirini, beğenisini ve sevgisini kazanan kibar ve zarif insan. Üstelik, sayın diye başlayan ve hep siz diye devam eden hitap tarzını, yalnız siyasi muhatap ve rakiplerine karşı değil, yaşamının her evresinde, çarşıda, pazarda, sokakta her kesimden ve genç yaşlı herkese karşı içtenlikle gönülden kullanan eşi bulunmaz devlet adamı. Kısaca, insanı en yüce bir varlık olarak gören ve ona layık olduğu en güzel şekilde hitap etmeyi bir yaşam tarzı olarak benimsemiş, bu davranışlarıyla özlenen ve daha önemlisi örnek alınacak devlet adamı profilini çizen insan.

Hayatı boyunca, aile yaşamı, mütevazı kişiliği ile gönüllere yerleşen, halk tarafından kendinden biri gibi görülen, benimsenen Ecevit, simge haline gelen mavi gömlek ve kasketi ile yıllarca Anadolu'nun her köşesinde ve herkes tarafından büyük sevgi ve saygı görmüştür. Halk onu, özü sözü bir güvenilir insan olarak bağrına basmış ve "Karaoğlan " diye dağlara taşlara adını yazmıştır. Çünkü o, Sayın halkına en iyi ve refah içinde paylaşımcı bir yaşamı layık görüyor, bu ideale ulaşabilmek için desteklerini istiyordu. Halk arasına korkusuzca giriyor, onlarla bütünleşiyor, ellerini sıkıyor, hal hatır soruyor, şikayet ve dileklerini dinliyor, sıcak ve içten konuşmalarıyla gönüllerini alıyordu.

Büyük Atatürk'ün bize hedef gösterdiği çağdaş insanlık seviyesine ulaşabilmek için önce kendi öz değerlerimize sahip çıkmalıyız. Onun geleceğimiz için en büyük güvencesi olarak gördüğü gençlerimize iyi örnekler vermeliyiz ve iyi hatıralar bırakmalıyız. Bizim insanımız, halkımız en güzel ifadelere, sözcük ve davranışlara layık, saygın kişilerdir.

Sizi çok özlüyoruz, Sayın Bülent Ecevit.

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..