Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '15

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasette parti ismi önemli; iddia ediyorum “Ak Parti “ adının kafadan %5 oyu var

Siyasette parti ismi önemli; iddia ediyorum “Ak Parti “ adının kafadan %5 oyu var
 

AKP, Adalet ve Kalkınma Partisi adıyla kullanılsaydı bu iddiamızın doğruluğunu görecektik. Ortada hiçbir şey yok, Ak Parti adı %5 oy alır.

Oy verdiği partinin ismi insanların kafasında yer eder. Ve insanlar daha sonra sadece bu ada odaklanarak oy verirler. Zaten oy verenlerin bir kısmının partinin ne yaptığından ettiğinden haberi bile yok. Hangi partiye oy veriyorsun? Ak Partiye. Neden? Ak ulan işte, ak; daha ne olsun!

Keşke bunu deneme şansımız olsaydı. MHP örneğin adı dolaysıyla çok oy kaybediyor(Gerçi aldığı oyu da adı dolayısıyla alıyor) Ülkede herkes milliyetçi değil; hatta milliyetçiliğe karşı olanlar var.

Her şey bugünkü gibi ama örneğin Ak Parti değil de “Kara Parti” olsaydı AKP’nin oyu %5 düşüktü. Belli bir ilerleme yakalayamamış halkımız için ak ile kara arasındaki fark bir renk farkından öte anlam ifade eder. Ak iyiliğin, kara ise kötülüğün sembolüdür.

E böyle olunca da adın ak ise kurtardın. Partinizin adını “ak” koyarak bile &5 daha fazla oy alabileceğiniz bir ülkede yaşıyorsunuz. Tabii ki bu her yer için geçerli değil. Örneğin Fransa’da ak sadece bir renktir. Orada insanları kandıramazsınız. Ama Türkiye’de bu yürür. Bu nedenle AKP’lilerin şeytanca zekâsına hayranım. Türkiye’de en fazla kabul görecek bir parti ismi seçmişler. Zaten baktılar ki tuttu Adalet ve Kalkınma Partisi adını pek kullanmadılar. AKP ise biraz siyasi kirlenmişlikle muhalefetin diline düştüğü için hiç kullanılmadı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..