Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

Bir kamu kurumu yönetim kademesinden emekliyim. Yazı dünyam gençliğimden bu yana sürer, bu kapsamda; şiir, öykü, roman çalışmalarım var; bu çalışma dosyalarından ikisi kitaplaştı: 1- Roman,"Dokun Bana O Kadar Kolay Ki" 2- Şiirler, "Kırmızı Değirmen.  Basıma, kitaplaşmaya hazır birçok dosyam var. Görmek, okuyup değerlendirm..

Devamı
 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Başbuğ'un tutukluluğu geri alınabilir mi?

Yorum değil, yazıma ilave: Bunca zaman geçti İlker Başbuğ ve birçok aydının, laik demokratik cumhuriyetten yana olanların yıllardır hapsedildiğini görüyoruz. Soru: Halk ne yapabilir? Ana muhalefet ne yapıyor? Birinci soruya bu yazıyı okuyan sizler yanıy bukun ve yazın. İkinci soruya ben yanıt vereceğim: Ana muhalefet AKP'nin peşine takılmak istiyor; ama AKP izin vermiyor... Yeni CHP sanıyor ki bir kesime göz kırparak oy toplayacak;ama benim ve benim gibi düşünen on binlerin oyunu alamayacak! Yeter artık! Yarın 8 Nisan halk Silivri'de olacak... Türkiye'de demokrasi yoksa Kürt'e sunulan açılımın amacı başkadır! Silivri bu gerçekten uzak ve farklı değildir. Bu acıdan Türkler de Kürtlerde uyanmalı: Birileri sizi kandırıyor!

07 Nisan 2013 23:20
%99, %1'den büyüktür ama...

2001 krizinde Ecevit Başkanlığındaki hükumetin uyguladığı,Kemal Derviş'in hazırladığı ekonomik / finansal tedbirler / politikalar "SOSYAL POLİTİKALAR" kavramıyla ifade edilemez kanısındayım. Emekçiyi, emekliyi, dar gelirliyi ezip geçen; kapitali rahatlatan; emperyalist kapitalden yana olan bir politika idi.. Örnek: Gelir vergisine dokunmadan her yönden tüketim vergilerine / vasıtalı vergilere bindirmek sosyal politikalar mıydı? Yoksa sermayeyi rahatlatma uygulaması mıydı? Dünya Bankası ve IMF sermayeyi mi gözetir; eve bir ekmek götürme güçlüğünde olan fukarayı mı? Acaba niçin geçici bir süre için dahi olsa gelir vergisi ile kurumlar vergisi taban ve dilimler arası oranlar yüzde bir bile olsa yükseltilmedi; KDV'ler arttı, özel tüketim vergileri icat edildi ve şimdi de pırlantada KDV sıfır, ekmek de KDV sıfır mı? Son örnekte bir terslik yok mu?

15 Şubat 2012 17:32
Başbuğ'un tutukluluğu geri alınabilir mi?

Bağımsız yargı varsa saygımız elbette sonsuzdur! Başbuğun tutuklanmasından bir gün önce Ankara'da Kuvvet Komutanları trafiğini izliyoruz... Tabii, rastlantı!.?. Anayasanın 148 inci maddesi, Genel Kurmay Başkanlarının (emekli de olsa fark etmez.)YÜCE DİVANDA yargılanabileceklerini hükme bağlamıştır. Bu anayasa hükmünün aması falan yoktur. Cumhurbaşkanını, Başbakanı nasıl bir savcı sorguya çekemezse Genel Kurmay Başkanlarını da sorguya çekemez. Çünkü orgeneraller sıradan devlet memuru değillerdir. Kaldı ki sıradan bir devlet memuru hakkında savcılıkça işlem yapılabilmesi atamaya yetkili amirinin yazılı iznine bağlıdır.

08 Ocak 2012 18:51
 
Toplam blog
: 34
: 326
Kayıt tarihi
: 30.04.09