Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '08

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasi bir oyun

Üniversitelerde başörtüsünün serbest bırakılması konusunun, yerel seçimlerin yaklaşmakta olduğu günlerde ele alınması; AKP ile MHP nin oy avlama projesi ve kurnazlığıdır.

Bu iki parti arasında yapılan pazarlıklar sonucu, Türbanı halkımızın daha benimsediği Başörtüsüne çevirip, daha fazla oy toplama amacı güdülmüştür.

TBMM de görüşülüp kabul edilen Anayasa Değişikliği lehine oy kullanan aklıselim sahibi milletvekilleri; bu değişikliğin Anayasa Mahkemesinden döneceğini bilmekte oldukları için rahattırlar. Çünkü: Yerel seçimlerde bu sonuçla halka gidip; Görüyorsunuz işte biz bir takım iyi şeyler yapmak istiyoruz ama bırakmıyorlar diyecek ve mağdur edildiklerini anlatarak oy avcılığı yapacaklardır. Bu bakımdan rahattırlar. Ama ülkeyi büyük bir kargaşalığa sürüklediklerinin farkında değillerdir.

Bu Milletvekillerinin çoğu, hatta hemen hemen hepsi; inançları nedeniyle başlarını örten kızlarımızın, üniversitelere başı açık girdikleri takdirde, dinden ve imandan çıkmayacaklarını bilmektedirler. Özellikle ilahiyatçı olanlar; Kuranı Kerimdeki örtünmenin şart değil öneri; o önerinin de başı sarıp, saçı göstermemek değil, edep yerlerini kapatmak olduğunu çok iyi bilmektedirler.

Doğuştan Müslüman olup da; Müslümanlığın beş şartından ilk ve en önemlisi olan, kelimeye şahadet getiremeyenlerin bile; Allah huzuruna kabul edilip iyi amelleriyle mükâfatlandırıldıkları; Başbakanın çok itibar ettiği din adamları tarafından söylenmektedir.

Başörtüsü kullanan kızlarımızın çoğu; İnançları nedeniyle değil de; milli örf ve ananelerimiz gereği, ana, baba ve mahalle baskısıyla başlarını örtmektedirler. Başörtüsünü çıkarttıkları takdirde dinden ve imandan olmayacak, aksine olarak; bunu ilim ve irfan sahibi olmak gibi iyi amellerle yaptıkları için, sevaba gireceklerdir.

Aslında Üniversitelerden başörtüsünün kaldırılması: Siyasi bir simge olduğu Başbakan tarafından da kabul edilen Türbanın; siyasi amaçlarla üniversitelere sokulmak istenmesinden kaynaklanmış ve böyle bir kural konmuştur. Bu amaç güdülmeseydi; bu kurala gerek duyulmayabilirdi.

Bu gün için kimsenin inançları nedeniyle üniversitelerde okumasına engel olan yoktur. Üniversitelere başörtüsü ile girilmeyişi bir kuraldır. Bu kurala uyan herkes üniversitelere girebilmektedir. Asıl engel: Türbanı ve Başörtüsünü Müslümanlığın şartı gösterip, Üniversitelere sokma çabalarıdır. 11 Şubat 2008

 
Toplam blog
: 104
: 722
Kayıt tarihi
: 11.04.07
 
 

6 Mayıs 1927 Simav doğumlu, İstanbul Yıldız Teknik Okulu’nun ( Bu günkü Yıldız Üniversitesi) son sın..