Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasi darbe kanlı mı olacak kansız mı?

Siyasi darbe kanlı mı olacak kansız mı?
 

yorumsuz.


Akp iktidarının iktidara geldiği günden bu yana icraatlerini mercek altına almak gerekirse bunları madde madde sayarsak;

1. Üniversite ve kamuya ait yerlerde türban tartışması başlatmak olaylara sebep olmak,

2. Yıllardır içimizi acıtan PKK teröristlerini barındıran ve ülkemize karşı tehdit olarak kullanan Irak kürtleri ile yakınlaşmak,

3. Siyasi çıkar ve menfaatlerini gözetip, terörist destekçileri ve meclisteki temsilcileri DTP ile işbirliği yapmak,

4. Gerek tarım gerekse ekonomi ve sanayi alanındaki çöküşü görmezden gelerek ülke halkının yoksullaşmasına göz yummak,

5. Ümraniyede bir evde bulunan 17 el bombasının yüzlerce kişiye malederek onları terörist ilan etmek,

6. Bir kısım Cumhuriyetçi, Atatürk ilkelerine bağlı kesimi terörist ilan ederek sindirmeye çalışmak,

7. Dünyada parmakla gösterilebilen güzide ordumuz üzerinde baskı oluşturmak,

8. Ulusun nefretini kazanmış amerika ve israil hükümeti ile işbirliği yapmak,

9. Kürt açılımı adı altında farklı faaliyetlerde bulunmak ( teröristlerin affedilmesi ile evlerine geri döndürmek ) gibi vs.

Bu kadar madde üzerinde bir analiz yapmak gerekirse ülkedeki yönetim akışı oldukça düşündürücüdür, islami bir model arayışı içinde olmak ve bunu ülke halkına empoze etmeye çalışmak, kaynayan kazan orta doğuda arabulucu gibi görünmek.

Ortadoğunun eşbaşkanlığına soyunmak, anayasada terörle mücadele konusunda değişiklikler yapıp muhalefet destek vermezken, terörist destekçileri DTP nin desteğini almak.

Ülkedeki krizi görmezden gelip ülke halkının gözlerine baka baka kriz yok demek buna bağlı olarak yoksullaşma karşısında mücadele etmemek, mücadele ediyormuş gibi görünmek.

Dürüst şeffaf yönetim anlayışı ile hizmet vereceğiz terörle mücaedele ediyoruz diye Ümraniyede bir evde bulunan 17 el bombasını suç unsuru göstereker yüzlerce gerek asker gerekse sivil cumhuriyetçi düşünceyi savunan kişiyi yargılayıp ülkede kaos yaratmak.

Çağdaş yaşamı destekleyen, ülkede yüzlerce kız erkek ayrımı yapmadan eğitimlerini gören öğrencilere burs imkanı sağlayan 70 yaşındaki kanser hastası bir yöneticiyi terör kapsamında suçlamak.

Geçmiş yıllarda AKP nin kapatılması söz konusu olduğunda, yargılayan ve AKP yi suçlu bulan yargı üzerinde baskı oluşturmak,

Yolsuzlukların üzerine gidiyormuş gibi görünüp gerçekte kendiside yolsuzluklara bulaşıp aklanma gayreti içinde olduğu ( Deniz feneri, yoksullara dağıtılan kömür, yakın akrabalarına devlet ihalesi vermek, gibi vs )

Şimdi kayıp trilyon davasında yargılanıp iktidarca affedilen Sayın Necmettin ERBAKAN hocanın bir mitingde söylediği bir söz vardı, bu ülkede birşeyler değişecek kanlı mı olacak kansız mı demişti, AKP iktidarının birçok kurucusundan yöneticisine kadar kişiler kimin öğrencileridir?

Bütün bunlar göstermiyor mu birilerinin yavaş yavaş sindire sindire kansız siyasi bir bir darbe yaptığı apaçık değil mi?

 
Toplam blog
: 193
: 517
Kayıt tarihi
: 28.02.08
 
 

Sinop doğumluyum, ülkesini ve ulusunu seven bir vatansever, her ay devlete düzenli vergisini ödeyen ..