Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '11

 
Kategori
Siyaset
 

Siyasi tartışma

Bazı televizyon kanallarında sürekli tartışma proğramları yapılıyor. Soluksuz devam ediyor. Hergün aynı insanlar. Aynı yorumlar... Pişirip pişirişirip önümüze kotarılıyor. Beğenen alır, beğenmeyen almaz hesabı. Adamın ağzından çıkacaklar belli. Söyliyeceği şeylere uyan mimikler belli. 

Kimi akademisyen, kimi kanaat önderi adı altında arkası yarın proğramları gibi köşe kapmaca oyunları sergileneniyor. Bilenlerle bilmeyenler birbirine karışmış. Sunucunun reyting peşinde olduğu apaçık belli. Bıyık altından gülüyor, alaycı bakışlarıyla tam bir tiyatro oyuncusu. 

Hey hat... Kim tutar sizi. 

Tartışma adabı yok. Seslerini o kadar yükseltiyorlar ki karşılarında sağır mı var? Kibarca hakaretler diz boyu. Oldu olacak verin silahı ellerine canlı yayında adam nasıl vurulurmuş seyredelim. Sizleri adam yerine koyanların sizler için ne düşündüklerini de lütfen düşünün. 

Bu insanlar halkla alay etmek yerine susmaları daha mantıklı olur.Taraf mısınız, taraftar mısınız, belli değil. Kanımca her ikiside olmayın. Bildiklerinizin, tecrübelerinizin veya halk menfaatine olabilecek tesbitlerinizin itibar görebilmesi için oralarda olun. O ağız dalaşlarının daha iyisi sokaklarda var. 

Kardeşlikten, dostluktan, birlikten basediyoruz. Bu işleri böyle yapacaksak... Sokağın algılaması farklı olur. Yansımsıması farklı olur. Kaş yapayım derken gözden olmayalım. 

Zira bir göz yeterli olmaz. 

Biz uyaralımda. 

 
Toplam blog
: 202
: 306
Kayıt tarihi
: 10.03.11
 
 

BİR DUAMIZ BİR DUYANIMIZ OLSUN YETER ..