Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '18

 
Kategori
Sinema
 

Siyasilerden Toplumun En Küçük Bireyine Kadar Ders Verdi ve Uğurlandı..

Siyasilerden Toplumun En Küçük Bireyine Kadar Ders Verdi ve Uğurlandı..
 

Kolay kolay kimseyle ilişkilerimi kesmem. Kesmemeye çalışırım. Ama karşımdaki insan gerek söylemleriyle gerek duruşuyla ve davranışlarıyla bana zarar verdiğini hissettiğimde (hissetmek yetiyor) bir kere beynimde o kişiyi bitiriyor ve kendisini kapsama alanımın dışına bırakıyorum.

*

Avrupa'yla, özellikle Almanya, Hollanda ve Fransa'yla  son bir yıldır sürekli olarak sert çıkışlar yaparak posta üstüne posta koyduk. "Eyy Avrupa sen kim oluyorsun!. Sen yoluna biz yolumuza" şekilde açık olarak söylemesek de dolaylı şekilde tepkilerimizi defalarca tekrarladık ama Cuma günü gittik Fransa'ya ve füze anlaşmasını imzaladık. Aynı gün Almanya'yı da ziyaret ettik, sarmaş dolaş olduk!

Uluslararası ilişkilerde elbetteki tüm ülkelerle barış ve dostluk içinde olmalıdır. Kolay kolay da ilişkilerin de kopmaması gerekir fakat dış ülkelerle hele de ticaret bağlamında yüzde altmış kapasiteli bağlantılı olduğun Avrupa'yla bir gün iyi bir gün kötü olmayacaksın.

Ülkeler arasında birbirleriyle yanlış tutum sergileyebilirler zaman zaman. Bu tutumları sert tavırlarla değil yumuşak zeminlerde medeni ülkeye yakışır şekilde halletme yolu seçilmelidir.

Bir kişi veya bir ülke'yle ilişkini kopardın mı koparacaksın!. İlişkiyi kopardığın kişi veya ülke'yle tekrardan dost olmak yanlıştır bana göre.

"Ülkeler arasında çıkar söz konusu olduğunda herşey mübahtır" söylemine katılmayanlardanımdır.

Ne demek çıkar söz konusu?

Kısaca demem şu ki;

İster ülke olarak ister birey olarak olsun, doğru duruş sergileyeceksin. Ne'ysen o olacaksın!

*

Bugün Türk toplumuna Türk ailesine nasıl bir toplum nasıl bir aile olunması gerektiğini vurgulayan rolleriyle hepimizin gönlünde taht kurmuş yeri asla ve asla doldurulamayacak olan Münir Özkul'u Teşfikiye cami'ni hıncahınç dolduran kalabalıkla son yolculuğuna uğurladık.

Film'de 'Yaşar usta' tiplemesiyle işçi patron aile ve insani değerleri öne çıkaran rolü ile topluma 40 yıl önceki filmleriyle ışık tutarken yediden yetmişe herkesin unutamadığı ve herkesin öğrencilik yıllarında kendisinden bir çok şeyi bulduğu 'Hababam Sınıfı ve Mahmut Hoca' tiplemesiyle canlandırmış olduğu karakteriyle doğru insan olmayı merhametli olmayı adaletli olmayı öğretmiştir.

'Öğretmiştir' dedik ama beyin fonksiyonlarında alıcılığı olanlar öğrendiğinin altını çizelim. Bugünkü o kalabalık toplumun yarısından fazlasının öğrendiğini düşünüyorum, bu da toplumun geleceğinden endişe duyulmaması gerektiğinin işaretidir.

Münir Özkul filmlerinde Türk aile modelini işlerken aynı zamanda aile içi savaşlara da ışık tutmuştur taa o yıllarda çevirmiş olduğu filmleriyle ve tiyatro oyunlarıyla..

Aile arasında her ne şekilde olursa olsun bir birlerine asla şiddetin zorbalığın çıkar çatışmalarının uygulanmaması gerektiğini öğretmiştir.

Aile bireylerinden birisi diğerinden resmi vekaleti arazinin sadece parsel yapılması için isterken iyi niyetinden yararlanılarak arazinin satışının da yapılabilmesi oyununa getirilip genel vekalet istenmeyeceğine de vurgu yaptı filmlerinde Münir Özkul.

Işıklar içinde uyu büyük usta.

 

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..