Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '16

 
Kategori
Siyaset
 

Siyonizmin çıkmazları

Siyonizmin çıkmazları
 

SİYONİZM'İN ÇIKMAZLARI


Siyonizm'in kurucusu Thedor Herzl, Tevrat'ta vaad edilmiş topraklar olarak geçen Filistin bölgesinde, Yahudilerin konuşlanmasını arzu ediyordu. Ancak topraklar Osmanlı İmparatorluğu'na aitti. Bir başka Yahudi ırkçısı, İngiltere'de Bank England'ı ele geçirmiş, Washington'dan para basma yetkisini almış, Yahudilerin para imparatoru Amschel Rotchild'e konuyu açtı. Osmanlı'nın borçlarını ödeyerek Filistin topraklarını satın almayı önerdi.

Rotchild'den finansal onayı alan Thedor Herzl, 1901 yılında İstanbul'a gelerek Sultan Abdülhamit'in huzuruna çıktı. Tekliflerini sıraladığı esnada Sultan Abdülhamit Herzl'in sözünü keserek; "Filistin toprakları bana değil milletime aittir" dedi ve Thedor Herzl'i huzurundan kovdu.Ancak Abdülhamit'in bu çıkışı, Yahudi planlarının sadece gecikmesine vesile olacaktı. Çünkü Osmanlı içinde yerleşmiş Siyonizm güdümlü Mason locaları ve İttihat Terakki cemiyeti diğer tarafta Abdülhamit'i tahttan indirme çalışmalarına devam ediyordu.1909 yılında emellerine ulaşarak Abdülhamit'i tahtdan indirdiler. Yönetimi eline alan İttihat Terakki cemiyeti, son darbeyi 1. Dünya savaşına girerek vurdu. Topraklarımız paramparça oldu ve Filistin, Türklerin kontrolünden çıktı.Sonrasında Cumhuriyet kuruldu ve M.Kemal dönemi başladı. Yahudilerin işleri oldukça kolaylaşmıştı. Artık Hilafet himayesinde bir Filistin yoktu.

YENİ BİR PLAN YAPTILAR

Arap kılığına girdiler ve Filistine gittiler. Filistinli toprak sahipleri ile görüşmeler yaptılar. Onlara Mekke'den geldiklerini ve Filistin topraklarının gelecekte çok kıymetli olacağını öngördüklerini söylediler. Hem konum açısından ( sahiller ), hem de stratejik açıdan en önemli toprakları, 2 katı fiyat ödeyerek satın aldılar. Kârlı bir alışveriş yaptığını düşünen Filistinli Araplar, aslında çok büyük bir hata yapmışlardı... Filistin topraklarının büyük kısmını alan Yahudiler, 1948 yılında gerçek yüzlerini göstererek, İsrail Devletini kurdu. Dünya üzerinde İsrail'i ülke olarak kabul eden ilk devlet ise, İSMET İNÖNÜ yönetimindeki Türkiye oldu. Satın almadıkları değersiz gördükleri İsrail'in tam orta bölümünde kalan topraklarda Filistinli müslümanlar adeta bir kapana kısıldı. Bugün Ortadoğu haritasına baktığınızda İsrail 'in tam ortasında bulunan bölümün üzerinde Filistin yazdığını görürsünüz. Filistin'in dört bir yanı İsrail tarafından sınırlarla çizilmiştir. Yani İsrail izin vermeden tek bir kuş uçamaz.İsrailliler Filistinlilere gidin buradan diye baskı yapıyor, onlar da gitmeyiz diyerek direniyor. Dolayısıyla kan akmaya devam ediyor.

Çok acı fakat Filistin'in İsrail karşısında şansı neredeyse hiç yok!

ŞAYET HİLAFET YIKILMAMIŞ OLSAYDI. İSRAİL, FİLİSTİN'E DOKUNMAYA CESARET EDEMEYECEKTİ. HİLAFETİN KALDIRILMASI, BUGÜN DÜNYADA MÜSLÜMANLARIN YALNIZLAŞMASININ VE SEFALETE SÜRÜKLENMESİNİN BAŞLICA NEDENİ OLMUŞTUR.

Twitter/ @enesertas

 
Toplam blog
: 11
: 51
Kayıt tarihi
: 24.06.15
 
 

Zalmin karşısında, mazlumun yanında. Diyarbakır / Öğrenci   ..