Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Temmuz '17

 
Kategori
Deneme
 

Siz!

Siz!
 

Siz, hiç yaşlılar arasında, kendinizi genç…

Gençler arasında, kendinizi yaşlı hissettiğiniz oldu mu?

Peki, ne hissettiniz?

***

Sen diyor, o Beyefendi.

Sanırım 30-35 yaşlarında!

“Kendini yaşlı hissediyor musun?”dedi

“Yokk!”dedim.

“Nasıl yani, niye ben kendimi yaşlı hissediyorum!”dedi.

Demek ki fazla yaşamakla insan yaşlanmıyor.

İnsanın idealleri, beklentileri bittiği zaman, sevgiyi, neşeyi kaybettiği ve yaşlı olduğuna karar verdiği zaman yaşlanıyor.

***

Siz, hiç misafirliğe gittiğiniz zaman, ayaklarınızı toplayıp, dört büklüm olarak, yırtık çorabınızı göstermemek için, çaba harcadığınız oldu mu?

***

Siz, hiç gurbete çıktığınızda, bir akrabanıza gittiğiniz zaman, evde olmadıklarında, saatlerce evin önünde, etrafında veya sokakta gelene kadar dolaştığınız oldu mu?

“Ne zaman geldin?”dediklerinde, “Daha yeni geldim” dediniz mi?

***

Siz, hiç okula gittiğinizde, karşınızda et yiyenleri gördüğünüzde ve ağzınız sulanırken açlıktan; “büyüdüğüm ve iş güç sahibi olduğum zaman, her gün et yiyeceğim” dediğiniz oldu mu?

***

Biraz da gülelim.

Siz, hiç bilgisayarın karşısında otururken, bilgisayara yazmanız gereken rakamları, hemen yanındaki hesap makinasından yazdığınız ve sonra da hem kendi kendinize güldüğünüz, hem de kızdığınız oldu mu?

***

Siz, hiç yolda giderken, önünüze bakmadan mevcut direğe toslarken, bir yerinizin ağrıyıp ağrımadığına bakmadan önce, etrafınıza bakarak,  “acaba gören var mı?” diye baktınız mı?

***

Siz, hiç cep telefonuyla aradığınız kişinin başka biri olduğunu anlayınca, bozuntuya vermeden, “uzun zamandır arayamamıştın, bir selam verip, hal hatır sorayım” dediğiniz olmadı mı?

***

Siz, hiç bir taziyeye giderken, Fatiha verdiğiniz mevtanın bir inek olduğunu öğrendiğinizde, nasıl bir ruh haline büründünüz?

***

Siz, hiç Beşiktaş- Fenerbahçe-Galatasaray maçları oynanırken, aniden televizyon yayını kesildiği zaman, televizyonu kıracak kadar kızdınız mı?

***

Siz, hiç şehirlerarası yollarda, gideceğiniz yerin tabelâsını geçerek, saatlerden sonra, yanlış yolda olduğunuzu gördüğünüzde; aşırı tepki verdiğiniz oldu mu ya da direksiyonu yumrukladınız mı?

Kerim BAYDAK

kbaydak61-artan@hotmail.com

 
Toplam blog
: 1022
: 214
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

Kerim BAYDAK 01.01.1961  ADIYAMAN  doğumlu.. 2003 yılında Anadolu Üniversitesi  İşletme Fakultesi..