Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '12

 
Kategori
Deneme
 

Siz biliyor musunuz?

Siz biliyor musunuz?
 

alıntıdır


Kadınlar farklı farklı, tüm insanların kadın erkek ayırt etmeden farklı olduğu gibi.

Ama ben kadınların erkeklerden her zaman daha duyarlı, daha dayanıklı, daha kendine güvenli, daha akıllı olduğuna inanırım. İstisnaların kuralı bozmadığını ekleyerek.

Her türlü güçlüğe göğüs gereriz, zor şartlara uyum sağlamakta, başa çıkmakta üstümüze yoktur. Çocuk doğururuz en başta, daha ne olsun?

Bizi şaşırtan, dengemizi bozan, aklımızı kullanmamıza engel olabilen tek durumumuz vardır, aşk. En mantıklı, en akıllı kadın bile aşık olunca kendini kaybeder, sevdiği adam uğruna yapamayacağı şey yoktur. Hayatını hallaç pamuğu gibi atabilir gerekirse.

Ama ben şimdi bundan söz edecek değilim. Bazı kadınların, hayatlarındaki erkeklerin hayatlarını mahvetmelerine bile bile seyirci kalmalarını düşüneceğim biraz.

Eğitimsiz, işsiz güçsüz, ekonomik açıdan kocasına bağlı kadınlara sözüm olamaz elbet. Sözüm eğitimli, kendi ayakları üzerinde durabilen, iyi bir işi, geliri olan, bir erkeğe ruhen ve madden hiç bir biçimde mecbur olmayan kadınlara.

Yapılan istatistiklerden biliyoruz ki üniversite mezunu kadınlar arasında dayak yiyenlerin oranı azımsanmayacak kadar fazla. Fiziksel şiddet dışında psikolojik şiddet görenlerin oranı da hemen hemen aynı.

Yapacak bir şeyleri yok mu bu kadınların? Kendilerine dayak atan, psikolojik şiddet uygulayan bu adamlardan ayrılacak güçleri yok mu? Hayatla tek başına mücadele edemezler mi? Ederler, tek başına mücadele de ederler, keyfini de sürerler hayatın. Ne gelecek kaygısı ne de toplumsal baskı engeller onları.

Fakat seyrediyorlar olan biteni, izin veriyorlar bu tip erkeklerin hayatlarını cehenneme çevirmesine.

Düşünüyorum, bunun adı aşk olamaz, sevgi olamaz. Aşk uğruna erkek dayağına rıza gösteriyor olamazlar.

Düzeni bozmak korkusu desen, bozulsa ne olur ki, yepyeni bir düzen kuracak güçleri var bu kadınların. Çocuk için diye düşünen olursa baştan karşı çıkarım, böyle bir ortamda büyüyen çocuğun beynen sağlıklı olması beklenebilir mi?

Peki nedir? Nedir bu kadınların hâlâ aynı adamla aynı çatı altında eziyet çekmeye devam etmelerinin nedeni?

Ben düşünmeye devam edeyim, çünkü henüz çıkamadın işin içinden...

 
Toplam blog
: 314
: 1210
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Üsküdar İstanbul doğumluyum ve halen burada yaşıyorum. Okumak, yazmak ve seyahat etmeyi çok seviyor..