Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '18

 
Kategori
Deneme
 

Siz Bu Yazıyı Okurken...

Siz Bu Yazıyı Okurken...
 

Siz bu yazıyı okurken, saniyenin binde birinde belki, yeryüzünde ve evrende bir çok şey değişiyor. Bir yerlerde insanlar, açlıktan çöpte kokuşmuş yiyeceklere saldırırken, başka yerlerde başka insanlar tıkabasa doldurdukları midelerini rahatlatmak için ilaç içerek, ya da tüm yediklerini büyük bir zevkle kusarak, masadaki tatlı için  yer açıyor. O sırada bir adam, yoldan geçen bir çifte çarpıyor. Çarpmanın etkisiyle savrulan kadın, az önce keyifle kollarında gezdiği adamın kollarında bu kez can çekişiyor. Tam o anda başka bir yerde, başka birisi sarhoş kahkahalarla gecesini şenlendirip silahını ateşliyor ve nefes almak için balkona çıkan çocuğu yanlışlıkla vurarak nefesini kesiyor. Bu sırada başka bir yerde bir kadın üç adamın tecavüzüne uğrayarak, rahmi parçalandığı için kanamadan ölüyor. Çok uzaklardaki bir başka kadın ise o anda, bile isteye kendini sevgilisinin kollarına bırakıyor. Bu sırada bir adam sokaktaki köpeğin kafasını ezip, ayakkabısının önüne taktırdığı çivilerle onu defalarca tekmeliyor. O anda sokağın yüzlerce kilometre uzağındaki bir başka şehirde bir başka adam, selin ortasında bir ağaca takılı kalan kedi yavrusunu kurtarmak için canını tehlikeye atıyor.

Ve daha saniyenin yarısı bile tamamlanmadan, bir yerlerde insanlar hiç uğruna başkalarını öldürürken, başka insanlar bu çatının altında, hastanın kim olduğuna, öncesinde neler yaptığına bakmadan, canla başla onu yaşatmaya çakışıyor. Ve bunlar yaşamın döngüsü içinde durmadan tekrarlanıyor.

Birileri doğup, birileri ölüyor,
Durmadan...

Birileri ağlayıp birileri gülüyor,
Durmadan...

Birileri yiyip birileri kusuyor.
Durmadan...

Birileri ölüyor, öldürüyor ya da öldürülüyor...
ve biz....
biz hep kurtarmaya çalışıyoruz.

Biz kim miyiz?
Biz, sizin doğmanıza, bu kör olası dünyaya gözlerinizi açmanıza yardım edenleriz.

Biz;
siz, anneniz, babanız, kardeşiniz, kızınız ya da oğlunuz her hastalandığında koşarak geldiğiniz, medet umduğunuz, yardım beklediğiniz kişileriz.

Biz;
bir çoklarınızın görünce bayıldığı o kan revanın içinde debelenenleriz.
Gece gündüz demeden hastalıkla, kötülükle,pislikle dolu hastanelerde, her şeye rağmen gülümsemeye, gelen hasta insanları şifayla evlerine göndermeye çalışanlarız.

Biz;
Mesleğe başladığı günden itibaren illa ki gece nöbetlerinde çalışmak zorunda olup, evinden çocuğundan, ailesinden, uykusundan ayrı kalmak zorunda olanlarız.

Evet, belki henüz farkında değilsiniz,
ama,
siz,
bizsiz yapamazsınız...

Son söz:
Sadece Sağlıkta Değil,
Hayatın Her Köşesinde Şiddete Hayır!

Sevgiyle kalın.

 

 
Toplam blog
: 12
: 278
Kayıt tarihi
: 20.03.16
 
 

Biraz ev hanımı, biraz iş hanımı, birazdan daha iyi bir eş, olabildiğimce iyi bir anne, olabildiğ..