Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Temmuz '08

 
Kategori
Felsefe
 

Siz de "Guru" olabilirsiniz..

Siz de "Guru" olabilirsiniz..
 

'Gu' Sanskritçe (*) 'karanlık', 'ru' da 'dağıtmak' anlamına geliyor. GURU kelimesi - karanlığı dağıtan- daha fazla anlayış ve ışık getiren kişiler için kullanılan bir terimdir.

Hepimiz, Robin Sharma'nın "Mükemmelliğin Rehberi" kitabında bahsettiği gibi : İyi zamanları ve derin acılar veren deneyimleri olan, kötü hatalarımızın yanı sıra hoş seçimlerde yapan, gelişim sürecini sürdüren insanoğluyuz...

Korkularımız var. Bunları hissederek onların üzerine gidersek yaşamımız büyük olacaktır. Yaşam küçük oynamak için fazla kısa. Fırsatlardan uzak durursak küçük bir yaşamımız olacaktır. Kaderimiz, fırsat pencerelerine vereceğimiz tepkilerle tanımlanacaktır.

Porto Riko'nun lider bankasının tepe yöneticisi Richard Carrion şöyle bir cümle söylüyor : "Hiç bir şey başarı kadar başarısız olamaz." Başarı rehaveti, verimsizliği ve kibiri besler. Kişiler ve kurumlar büyük başarılar elde ettiklerinde genelde kendilerine sevdalanırlar. Tüm enerjilerini elde ettikleri başarıyı korumak adına savunmaya geçerek tüketirler. Halbu ki yapılması gereken, başarı arttıkça daha alçak gönüllü olmak ve kendimizi müşterilerimize, işimize, Dünya'ya adamaktır.

Hayatın her evresinde üzerimize düşen bir takım sorumluluklar vardır. Bunları yerine getirip, üretken olduğumuz sürece hedeflerimize ulaştığımızda kendimizi mükemmel hissederiz. En iyi işi çıkartmak için en yüksek mevkide olmak gerekmiyor. Dr. Martin Luther King'in şu sözleri bunu en iyi şekilde açıklıyor. "Bir adamdan sokakları süpürmesi isteniyorsa, bu işi tıpkı Michelangelo'nun resim yaptığı, Beethoven'in müzik bestelediği veya Shakespeare'in şiir yazdığı gibi yapmalıdır. Sokakları o kadar iyi süpürmelidir ki, evrenin tüm sahipleri durup 'Burada işini çok iyi yapan bir sokak temizlikçisi yaşadı, ' demelidir."

Yaptığımız her işte yıldız olmalıyız. Hayat bir sahne ve biz gösteriyi alkışlarla tamamlamalıyız....

Günlerimiz hayatlarımızın minyatürüdür. Günlerimiz yıllarımızı yaratacaktır, şekillendirecektir. Bu gün yaptığımız her şey eleceğimizi yaratır. Sarf ettiğimiz kelimeler, düşünceler, yediklerimiz ve davranışlarımız kaderimizi, yaşam karşısında ki tutumumuzu ve hayatımızın amacını tanımlar.

Harika bir yaşam sürmek için en önemli olanları unutmamalıyız. Yaşamın en güzel zevklerinden bazıları en basit olanlarıdır. Gözlerinizi kapatıp kendinizi rüzgâra bırakın, balık tutun, derin insan ilişkileri kurun, yıldızlarla dolu bir gökyüzünde dolunayı seyredin, günbatımını ruhunuza doldurun, sevginizi söyleyin, kendinizi şımartın.

Yaşamımızı bunlarla zenginleştirirsek, kalbimiz mutlulukla dolacaktır..

Sevgilerimle.

N.Zeynep Çelik.

(*)Hindistan da yaşayan eski Hindu topluluklarının klasik dilidir.
Kaynak: Robin Sharma "Mükemmelliğin Rehberi"

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..