Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '12

 
Kategori
Gönüllülük
 

Siz de bir gün yaşlanacaksınız...

Siz de bir gün yaşlanacaksınız...
 

16/03/2012

Dünya Yaşlılık Derneği, ‘Yaşlılar Köşkü Projesi’ koordinatörü, Bilkent Üniversitesi'nin çok değerli hocalarından Sayın Şule Aybar’ın çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kendisi tam bir gönüllü, bu işe gönül vermiş ve emeğini, zamanını harcayarak kimsesizlere ve güçsüzlere bir ses, bir nefes olmaya çalışan özel bir insan.

Kendisinin içinde bulunduğu, AFSAD işbirliğiyle, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı yararına Yaşlılar haftası nedeniyle düzenlenmiş olan 'Siz de bir gün yaşlanacaksınız II' isimli serginin ikincisini görmek için açılışa gidiyoruz.

Bakın, sergiyle ilgili olarak bize neler söylüyor; “İlkini geçen yıl yaptık. İlkinde yakaladığımız başarı bizi ikincisini yapmaya teşvik etti. AFSAD üyesi olduğumuz için şimdi bütün AFSAD üyelerine açtık katılabilenler katıldılar. Vakfa gelir olsun diye insanlar kendi elindeki emeklerini bağışladılar.” Derken gözlerindeki huzur ve yorgunluk karla karışık düşlerimize yayılıyor.

Mart ayındayız Panora AVM de, kocaman geniş pencerelerden dışarıya bakıyoruz.

Tablo muhteşem, yağan lapa lapa kar, kahvenin mis gibi kokusu eşliğinde dostça sohbetler ve bu gecenin keyfini çıkararak devam ediyoruz.

TGKYV Başkanı Gülgen Dural Hanımefendi, yardımlarından ve katkılarından dolayı AFSAD Başkanına plaket veriyor ve bir teşekkür konuşması yapıyor.

Bu plaket çok özel çünkü Atatürk’ün çerçeveletilmiş nüfus cüzdanı. Duygulu anlar yaşıyoruz.
AFSAD Başkanı Mustafa Ertekin’le sergi üzerine küçük bir söyleşimizde kendilerini tebrik ediyorum. Ertekin, Türkiye’de 50 dernek var.

Çok az dernek toplumsal öncülükte öne çıkan bir dernek. Fotoğrafın toplumsal bir duruş sergilemesi söze göre daha etkili bir araç. Derneğimiz, toplumsal yanını ön plana çıkaran bir dernek. Doğa ve toplumla ilgili konularda hassas sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Doğanay Sevindik’in, yürüttüğü bir atölye var. Yapılan fotoğraf çalışmalarında amacımız gelirin doğru yerlere gitmesi.”

*                                                                  *                                                           *

O bir idol, o bir gönüllü ‘Bir gönül arıyorum güneş kadar sıcak yıldız kadar parlak su kadar berrak hava kadar ulvi sevgi, saygı hoşgörüyü yüreğinde taşıyan gönüllüler arıyorum.’ Diyen bir nefer. Kim mi? Tabi ki, Gülgen Dural…

Dışarıda kar yağmaya devam ederken, çayımı yudumlayarak fotoğraflar arasında küçük bir yolculuğa çıkıyorum.

Çiçek tozlarına konmuş bir kelebekle kırlara uzanıyorum. Dönen semazendeler beni Konya'ya götürüyor. Şemsiyenin altına saklanmış bir çiftin duvara yansıması romantik anlar yaşatıyor. Yemyeşil ormanın arasından akan coşkun nehir huzur veriyor bana.

Dağın eteğinden bir görüntü, güneşin batışına eşlik eden bir kayık, bir çift ördeğin mavi sulardaki huzuru, tüm masumiyetiyle bir kedicik. Yani anların profesyonel yansımaları... Yani hayat...

Fotoğraflarıyla yardımlaşma ruhuna örnek teşkil eden çok değerli sanatçılarımız;

N. Şule Aybar, Şengül Bekmez, Hüseyin Berkem, Settar Bostanoğlu, Aygün Doğan, Fulya Doğan, Hamide Kan, Erdal Karaaslan, Esra Kılıç, Orhan Köse, Yasemin Sarıbaş, Halil Sarıkaya, Doğanay Sevindik, Gülten Tanyer, Eser Nisan Yağmur, Habip Yanç, Abdurrahman Yılmaz, Nilgün Yurtgezer, Tarık Yurtgezer.

Panora AVM 2. Kat 15-25 Mart tarihleri arası sanatseverleri ve yardımseverleri bekliyoruz.

Çorbada sizin de tuzunuz olsun. Neden mi? Çünkü bir gün siz de yaşlanacaksınız.

 

e-mail:belginturan@gmail.com

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..