Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Siz de istiyorsunuz

Siz de istiyorsunuz
 

Yazı yazmak çok tartışılan bir konu. Nasıl yazılması gerektiğinden tutun da hangi resimlerin kullanacağına kadar sürekli tartışılıyor.

Her konuda özgürlüğü savunanlar bir bakıyorsunuz cinsellikle ilgili bir yazı yazdığınızda sizi *tü kaka* olarak adlandırıyor bu da yetmiyor kendi çevrelerine *okuma onu* tarzında telkinlerde bulunuyorlar.

Okunma oranlarına baktığımızda cinselliğin hiçte söylenildiği gibi tü kaka olmadığını görüyoruz. Önyargı dan etkilenip belki yorum yazmamaya özen gösteriliyor ama okunuyor sonuçta.

Cinsellikle ilgili bloglarda önyargılardan bazıları

Aç bir toplumuz

Okunmak için yazının içeriği değil resim yeterli oluyor

Tıklanmak için o tarz yazılar tercih ediliyor

Yazacak başka şeyi olmadığı için yazıyor

Öyle yazıları hiç okumam

Bu maddeler gerçeği yansıtmıyor sadece *Hanımefendi* *Beyefendi* etiketine yakışmak için cinselliği ilk defa duyuyormuş gibi yapılıp garip tepkiler veriliyor. Bu etiket zamanla tarza dönüşüyor ve her nedense çok rağbet görüyor.

Gerçeklerin üstünü sürekli kapama isteğimiz ve gayretimiz sonucunda toplum olarak bugün gün geçmiyor ki tacizsiz tecavüzsün huzur içinde bir gün geçirelim.

Cinsel eğitim ilkokuldan itibaren verilmeli. Bu bir sapıklık değil, eğitim. İlkokul çocuğuna onun anlayabileceği şekilde yüzeysel bilgiler verilmeli. Yaş büyüdükçe de bilgiler genişletilmeli.

Öyle zavallı bir durumdayız ki hala hangi sapıklıklar tacize tecavüze giriyor onu bile tartışıyoruz. Kot pantolon giyen bir kadının tecavüze uğraması tecavüz sayılmıyor. Kanun kot pantolonun dar olması giyerken bile zor giyilmesini dikkate alarak kadının kendi isteği dışında pantolonunun çıkarılmasını olası görmüyor.

Kadının tecavüz anında bağırıp mücadele etmesi de gerekiyor. Bunları yapmıyorsa yapamıyorsa kadın yine istiyor demektir.

Etek giyer ve tecavüzcüsünün elindeki bıçağa silaha onun fiziksel gücüne karşı mücadele edip yine de tecavüze uğrarsa tecavüze uğradığına o zaman inanabiliriz.

İnandırmanın bir başka yolu daha var tabi. Hem tecavüz edilip hem öldürülürse otopsi sonucunda da tecavüze uğradığı kesinleşirse inanabiliriz.

Öyle uluorta çıkıp da tecavüze uğradık taciz edildik demeyin. Siz de istiyorsunuz işte. Devletten daha mı iyi bileceksiniz.

 
Toplam blog
: 112
: 790
Kayıt tarihi
: 17.10.08
 
 

İnsanın kendini anlatması ne zormuş. Bu bölüm blog yazmaktan bile zor geldi. 10 Temmuz 1963 doğumluy..